Erdem; “Çiftçilerimizi tarihle buluşturacağız”

Karacabey Ziraat Odası 85 mahalleden toplam 350 çiftçi ailesi için “Çanakkale Gezisi” düzenliyor.
Her mahalleden 4 çiftçi ailesini Çanakkale’ye götüreceklerini ve “Kurtuluş Savaşı Destanı”nın yazılmaya başlandığı bölgeyi gezeceklerini söyleyen Ziraat Odası Başkanı Erhan Erdem, “Çanakkale Gezisi ile vatandaşlarımızın oradaki tarihi eserleri yerinde görüp Çanakkale Ruhunu içlerinde hissetmelerini amaçlıyoruz. 101 yıl önce büyük bir destanın yazıldığı Çanakkale milletimizin gönlünde ayrı bir yere sahiptir. 10 otobüs, toplam 350 çiftçi ailesiyle birlikte 07 Nisan 2016 Perşembe günü “Çanakkale Gezi”mizi gerçekleştirerek Karacabey’li çiftçilerimizi tarihle buluşturacağız.” dedi.
Bu topraklarda yaşayan herkesin Çanakkale’yi görmesini ve oradaki manevi havayı teneffüs etmesi gerektiğini dile getiren Erdem, bu doğrultuda Karacabey Ziraat Odası olarak Çanakkale’ye gezi düzenlediklerini ifade ederek şöyle konuştu: “Tarih boyunca istiklal ve bağımsızlığını, milli birlik ve bütünlüğünü her şeyin üstünde tutan, bu uğurda büyük bedeller ödeyen aziz milletimiz, hiçbir zaman esaret altında yaşamayı kabul etmemiş, canından aziz bildiği kutsal vatan topraklarını, canı ve kanı pahasına korumasını bilmiştir.
Çanakkale Zaferi de, Türk askerinin imkânsızı başardığı, vatan sevgisini ve iman gücünü en üst safhada ortaya koyduğu bir destandır. Bu destanın her satırında insanlık onuru vardır. Bu onur, düşmana sadece silahlı mücadelede değil, verdiği insanlık dersi örnekleriyle de baş eğdiren Aziz Mehmetçiklerimize aittir.
Bizler de bu şuurla, şehitlerimizin emanetine kararlılıkla sahip çıkarak, ülkemizi geleceğe en güçlü şekilde taşımak için çalışıyoruz. Birlik ve beraberliğimizi, dayanışmamızı koruduğumuz sürece inanıyorum ki, yarınlarımız daha güzel ve daha parlak olacaktır.”

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.