Erdek’in göbeğinde saatli bomba

Güney Marmara’nın incisi tatil beldesi Erdek’in göbeğinde belediye meclis kararıyla LPG istasyonu kurulumuna izin verildi.
Yerli ve yabancı turistin gözdesi özelliklede düzenli tatil yapamayan orta kesimin en büyük tercihlerinden birisi olan Balıkesir’e bağlı Erdek ilçesinde bugünlerde yoğun gelişmeler yaşanıyor. Erdek’in ana girişinde bulunan ve mülkiyetinin tamamı Belediye’ye ait olan araziye LPG istasyonu kurulması için Erdek Belediye Meclisi’nden şok karar çıktı.  Arazi üzerinde plan değişikliğini onaylayan Meclis, LPG istasyonuna onay verdi. Özel bir firma tarafından yapılmak istenen LPG istasyonu kentin ana girişinde olması nedeniyle, bir facia yaşanması an meselesi.
Konuyla ilgili olarak yöre halkından gelen şikayetler üzerine Erdek ilçesine giden GÜMÇED Başkanı Adnan Önürmen yaptığı incelemeden sonra, “Turizmin incisi deniz ve yeşilin simgesi Erdek ilçemizin Belediye Meclisi’nin Haziran ayı toplantısında aldığı şok karar yöre halkını şaşkınlığa uğratmıştır. Atatürk Mahallesi’nde mülkiyeti Belediye’ye ait arazide Belediye Oteli ve Katlı Otopark yapılması planlanırken, plan değişikliği yapılarak Akaryakıt ve LPG İstasyonu da eklemesi 1’e karşı 9 oyla Erdek Belediye Başkanı Hüseyin Sarı tarafından kabul edilmiştir. Rant kokan bu kararın ne gibi sonuçlar doğuracağı düşünülmeden, insan ve çevre açısından bir faciaya neden olmadan karardan bir an önce dönülmelidir” dedi.
GÜMÇED eyleme hazırlanıyor
GÜMÇED Genel Başkanı Adnan Önürmen, sözlerinin devamında turistik merkezlerde yapılacak bu tür tesislerin ayrıntılı planlamalardan sonra yerleşim merkezlerinden uzak tutulması gerektiğini vurguladı. Önürmen, “ Erdek Belediyesi’nin halkı tedirgin etmeye, ürkütmeye hiç hakkı yoktur. Yaz tatili için Erdek’e gelenler garaj girişinde karşılaştığı benzin istasyonu nedeniyle zaten tedirgin oluyor. Şimdi o bölgenin olduğu yere kamuoyunda saatli bomba olarak tabir edilen LPG istasyonu yapılması düşünülüyor. GÜMÇED olarak Erdek Belediye Meclisi’nin rant kokan kararına karşı olarak tüm Güney Marmara’da yaşayan Erdek sevdalılarını eyleme çağırıyoruz” diye konuştu.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.