Engelsiz bir Türkiye’yi hedefliyoruz

Karacabey Saadet Partisi Başkanı Gürsoy Yıldız, “3 Aralık Dünya Engelliler Günü” nedeniyle yayınladığı mesajda, “Engellilerin saadetinin Saadet Partisi iktidarı ile mümkün olacağını” söyledi.
Engellileri hiçbir zaman özürlü görmediklerini dile getiren Yıldız, “Onlar bizim için özel vatandaşlardır. Engelli vatandaşlarımızın hayatını kolaylaştırmak, onlara en iyi imkânları sağlamak boynumuzun borcudur” diye konuştu.
Türkiye'de engelli oranının yüzde 12.29 olduğunu anımsatan Yıldız, bünyesinde Özürlüler Koordinasyon Merkezi kuran ilk partinin Saadet Partisi olduğuna dikkat çekti.
Yıldız; “Saadet Partisi engelli vatandaşlarımızın sorunlarını çözme konusunda hassasiyet ve samimiyetini ispat etmiş bir partidir. Parti bünyesindeki Özürlüler Koordinasyon Merkezi Türkiye genelinde yaygınlaştırılacaktır.
Yine engellilere yönelik en kapsamlı düzenlemeler Milli Görüş iktidarları döneminde gerçekleştirilmiştir. Örneğin Başbakanlığa bağlı Özürlüler İdaresi Başkanlığı ilk kez 54. Hükümet döneminde kurulmuş ve aynı dönemde engelli vatandaşların kamuda ve özel sektörde istihdamı yüzde 2'den yüzde 3'e çıkarılmıştır.
Saadet Partisi olarak engelli vatandaşlarımızın daha iyi şartlarda yaşaması için gösterdiğimiz çaba bundan önce olduğu gibi bundan sonra da artarak devam edecektir.
Yaptıklarımız yapacaklarımızın teminatıdır. Bu temenni ile bütün engelli vatandaşlarımızın Dünya Engelliler Günü'nü kutluyor, engelsiz bir Türkiye diliyorum” şeklinde sözlerini noktaladı.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.