Engellilerin oy çilesi

Engellilerin oy çilesi
Karacabey Fiziksel Engelliler Eğitim ve Dayanışma Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Serhat Çetin Şener, her seçimde sandık başında karşılaştıkları oy kullanma çilesinin sona erdirilmesini istedi.
Şener, 4-5 yılda bir yapılmasına karşın seçimlerin en fazla bedensel engellileri mağdur ettiğini belirtti. Şener, “Bir çok alanda olduğu gibi yine arka plana itildik. Engelli vatandaşlarımız her seçimde olduğu gibi yine üst katlarda bulunan sandıklara kaydedildikleri için oylarını kullanamadı. Yüksek Seçim Kurulu’nun aldığı karar gereği yaşlı, hasta ve bedensel engelli vatandaşların oylarını zemin katlarda bulunan sandıklarda kullanabileceğini açıkladı. Ancak bazı sandıklarda bunun gerçekleşmediğini gördük. Oy kullanmanın engelli vatandaşların da hakkı. Seçim yapılmadan önce üst kattaki sandıklara çıkacak fiziki şartlar sağlansın, yada sandıklar aşağı insin. Eğer bu işleri zorlaştırıyorsa engellilere özel sandıklar hazırlansın. Sandık listeleri de buna göre düzenlenerek yıllardır yaşadığımız bu çileye son verilsin” diye konuştu.
Şener engelliler için yapılan bir çok hizmetin göstermelik kalmaması için somut adımların atılması gerektiğinin altını çizdi. Şener, “Karacabey’de son yıllarda şehir imarında bir çok değişiklik oldu. Projeler hazırlanırken görüldü ki bir çok alandan engelliler hala unutulmakta. Yeni Pazar yeri inşaatındaki tuvalet, yer kaplaması ve kaldırımlar yapılırken engelli vatandaşlar unutulmasın. İlçemizde umumi engelli tuvaleti ihtiyacı olduğu apaçıktır. Tuvalet ihtiyacı burada yapılacak düzenlemeyle giderilebilir. Unutulmasın ki bu sadece bizler için değil hasta ve yaşlılar içinde bir ihtiyaçtır” dedi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.