Engellilerin en anlamlı gecesi

Karacabey Tüm Engelliler Kültür, Sanat, Dayanışma ve Spor Derneği, “3 Aralık Dünya Engelliler Günü” nedeniyle “Engelleri Birlikte Aşalım” adlı bir gece düzenledi. Gecede protokol ve ilçe halkı engellilerle bir araya geldi.
Tüm Engelliler Kültür, Sanat, Dayanışma ve Spor Derneği, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü’nü güzel bir organizasyonla kutladı. Şükran Yemişçioğlu Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen geceye Belediye Başkanı Ali Özkan, AK Parti İlçe Başkanı Murat Erol, CHP İlçe Başkanı Gönül Avil, İşçi Partisi Başkanı Ahmet Aygün Ata, Milli Eğitim Müdürü Emin Dingin, belediye meclis üyeleri, siyasi parti ve sivil toplum örgütü temsilcilerinin yanı sıra çok sayıda ilçe halkı da anlamlı günde engellileri yalnız bırakmadı.
Gecenin en anlamlı sürprizini Karacabeyli Beşiktaşlılar yaptı. Kendi aralarında topladıkları paralarla bir adet akülü, bir adet de manuel engelli aracı alan Beşiktaşlılar, gecede araçları ihtiyaç sahiplerine teslim etti. Organizasyonun bir başka anlamlı hediyesi ise, Fit Clup Fitness Center ile AK Parti Gençlik Kolları’ndan geldi. Fit Clup Fitness Center işletmecileri, salonda eğitim alan sporcularla birlikte manuel aracı ve 4 çuval mavi kapağı derneğe hediye etti. AK Parti Gençlik Kolu Başkanı Samet Usta’nın da derneğe hediye ettiği manuel araca ilave olarak, önümüzdeki günlerde bir adet daha araç bağışında bulunacakları müjdesini verdi.
Gecede ‘Yetenek Sizsiniz’ programında finale kadar yükselen sihirbaz Salih Gökay, gösterileriyle seyircileri kendisine hayran bırakırken, Bursa Kılıç Kalkan Derneği’nin gösterisi de büyük alkış aldı. Anadolu’nun dört bir yanında türkülerle sahne alan Gülay Dağdagül ve Sercan Turan’ın hareketli şarkılarına eşlik eden engelliler, sanatçılarla birlikte hayal çekerek, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü’nü doyasıya yaşadı. Gecede ayrıca Çağatay Karaman ve Ezgi”nin zeybek gösterisi de büyük beğeni topladı.
Programda ayrıca, ‘O Ses Türkiye’de Mazhar ve Özkan’ın ekibinde yarışan Furkan Kesat da ilk defa Karacabeyliler’in karşısına böyle bir sosyal projede yer alarak sahneye çıkmış oldu.
Gecenin sonunda ise U.Ü. Mustafakemalpaşa Meslek Yüksek Okulu Giyim Tasarım Bölümü öğrencileri, Öğretim Görevlisi Gizem Anşin öncülüğünde kendilerinin tasarlayıp diktikleri Osmanlı dönemine ait kıyafetlerden oluşan bir defile sunumu gerçekleştirdi.
Tüm Engelliler Kültür, Sanat, Dayanışma ve Spor Derneği Başkanı Kadir Altıneler, geceye hiçbir ücret talep etmeden etkinliğe katılan tüm sanatçıları günün anısına plaketle onurlandırdı.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.