Engellilere destek toplumsal bir yükümlülüktür

Engellilere destek toplumsal bir yükümlülüktür
*Cumhuriyet İlköğretim Okulu Özel Eğitim Sınıfı öğrencileri, dün ziyaret ettikleri Kaymakam Dursun Balaban ve Belediye Başkanı Ergün Koç’tan destek sözü aldı.
Karacabey Cumhuriyet İlköğretim Okulu Özel Eğitim Sınıfı’ndan 9 öğrenci, “3 Aralık Dünya Engelliler Günü” nedeniyle dün Kaymakam Dursun Balaban’ı ziyaret ederek karanfil verdi.
Okul Müdürü İsmail Şen ve Özel Eğitim Öğretmeni Filiz Üner öncülüğünde gerçekleşen ziyarette, Belediye Başkanı Ergün Koç, Milli Eğitim Müdürü Hasan Turhan ve Belediye Meclis Üyesi Sedat Karakaşlar da hazır bulundu.
Engellilere her zaman destek olunması gerektiğinin altını çizen Kaymakam Dursun Balaban, onların eğitiminde büyük rol oynayan öğretmenlere de teşekkür etti. Balaban engelli öğrencilere yönelik uygun koşullarda bağımsız bir özel okulun gerekli olduğunu belirterek, “Her şey fada edilir ancak, insan feda edilemez. Toplumsal görevlerin en başında, engelli öğrencilerimize ve vatandaşlarımıza destek olmalıyız. Kaymakamlık olarak ne gerekiyorsa her zaman yapmaya hazırız” dedi.
Belediye’nin engellilerin yararına her türlü hizmetleri gerçekleştirmeye hazır olduğuna dikkat çeken Başkan Ergün Koç, Milli Eğitim Müdürlüğü ile fiziki mekan konusunda birlikte çalışma isteğinde bulundu. Koç ayrıca, engelli vatandaşlara destek vermenin toplumsal yükümlülük olduğunu sözlerine ekledi.
Milli Eğitim Müdürü Hasan Turhan, Cumhuriyet İlköğretim Okulu Müdürü İsmail Şen ve Özel Eğitim Öğretmeni Filiz Üner, özel eğitim sınıflarının genişletilmesi gerektiğini dile getirdi ve engelli öğrencilere destek sözü veren yetkililere teşekkür etti.
Konuşmaların ardından 9 engelli öğrenci okudukları şiirlerle mest ederken, yetkililere duygulu anlar yaşattı.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.