Engelleyenler utansın

Engelleyenler utansın
Karacabey Belediye Başkanı Ergün Koç, yıllardır süren çöp sorununu BAKAB’la çözüme kavuşturacaklarını duyururken, “Bu güne kadar engelleme yapanlar utansın” diye üstü kapalı AK Parti ilçe yöneticilerine gönderme yaptı.
Çöplerin akarsulara karışma ihtimali yüzünden depolama izni verilmeyişine ve bu sorunun ağırlaştırılmasına sert tepki gösteren Koç, “Engelleyenler utansın. Karacabey’de birlik ve dayanışmadan kaçarak, sorunları içinden çıkılmaz hale getirenlere, Güney Marmara’da birlik içinde hareket eden belediyeler olarak cevap veriyoruz. Karacabeyliler, ilçedeki çöp tesislerini engellemeyi başarı gibi görenleri asla unutmayacaktır
Siyasette önce insan, vatan, millet ve Karacabey’e hizmet sevgisi daima ön planda olmalıdır. Ne yazık ki, siyaset yaptığını sanan bazı kişilerde yeterince Karacabey sevgisi olmadığı gibi, utanma duygusu da yok. Unutmasınlar ki, siyasi makamlar gelip, geçer. Kalıcı olan, bu güzel ilçeye kazandırdıklarımızdır. Ergün Koç başarılı olmasın diye düşünürlerken, Karacabey’e kaybettirdiklerinin hesabını halkımız onlara soracaktır. Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin Karacabey’den gelen çöpleri niye kabul edilmediğini açıklamaya yüzleri olmayan kişiler var. Böyle kişilerde utanma duygusu, Karacabey ve ülke çıkarlarının her şeyin üzerinde olması gibi ilkeler olduğunu göremiyor, üzülüyoruz. Parti çıkarlarını her şeyin üzerinde görenleri halkımız asla unutmayacaktır” dedi.
Koç, çöp depolama sorunu BAKAB çatısı altında bütünleşerek çözüme kavuşturacaklarını dile getiren Koç, “Kısa adı BAKAB olan, Bandırma, Karacabey, Erdek, Ocaklar, Karşıyaka Belediyeleri ve bu ilçelerin Özel İdare kurumları tarafından yapılandırılan Katı Yönetim Birliği, kuruluş çalışmalarını tamamladı. İçişleri Bakanlığının olumlu görüşü ve Bakanlar Kurulu izni ile yasal kimliğine kavuşacak.
Bandırma, Karacabey, Erdek, Ocaklar ve Karşıyaka ilçelerinin belediye başkanları BAKAB’ın doğal üyesi durumunda. Birlik Meclisi ve Encümen kuruluyla yönetilecek kuruluş, her yılın Nisan, Ağustos, Aralık aylarında olağan toplantılar gerçekleştirecek.
Mahalli İdarelerin yetki sınırları içerisinde görevlerini yerine getirecek yeni kuruluşun hedefi, bölgedeki çöplerin depolanması katı atık tesisi kurulması, katı atıklardan enerji elde edilmesi ve bu konularda faaliyet gösterecek bir şirket kurulması. BAKAB’ın idare merkezi ise Bandırma olacak.
Karacabey’de ilçe çıkarları için el ele vermeyenler bulunsa da, BAKAB onlara şamar olmuştur. Güney Marmara’da birlik ve beraberlik içerisinde sorunları çözecek kişi ve kurumlar olduğunun ispatı BAKAB’tır. Bölgedeki belediyeler el ele vererek ilçelerindeki çöp depolama sorununu aşmayı başaracaktır. İlçelerin ve bölgedeki komşu kentlerin bu dayanışmasını kutluyor, ilçe çıkarlarını düşünemeyenlere örnek olmasını diliyorum” diye konuştu.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.