Engelleri yıktılar!

Özel Eğitim sınıfı öğrencileri, destek verildiğinde neler yapabileceğini gözler önüne serdi:

İlçedeki ilköğretim okulları özel eğitim sınıfı öğrencilerinin gerçekleştirdiği gösteriler kelimenin tam anlamıyla mükemmeldi.

            İlk olarak Atatürk Anıtı’na çelenk sunumuyla başlayan program, Şükran Yemişçioğlu Kültür Merkezi’nde devam etti.

            Etkinliğe Cumhuriyet Başsavcısı Ömer Karişit, Belediye Başkan Yardımcısı Seçkin Eken, Milli Eğitim Müdürü Emin Dingin, Milli Eğitim Şube Müdürleri Mehmet Arı, Mehmet Aydın ve Nevzat Kaya, Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Yaşar Gökbayrak, okul müdürleri, öğretmenler, öğrenciler ve çok sayıda veli katıldı.

            Sunumunu Nihal Savaş ve Gülcan Fırtına’nın yaptığı etkinlikte Halk Eğitimi Merkezi, Cumhuriyet ve Ömer Matlı İlköğretim Okulu ile Karacabey Hayat Özel ve Rehabilitasyon Merkezi öğrencileri birbirinden güzel gösterileriyle izleyenlere unutulmaz bir gün yaşattı. İ.M.K.B. Kız Teknik ve Meslek Lisesi ile 14 Eylül İlköğretim Okulu da programa büyük katkı verdi.

            İlçe Milli Eğitim Müdürü Emin Dingin, tüm annelerin ‘Anneler Günü’nü kutladı. En büyük övgüyü engelli annelerinin aldığını belirten Dingin, “Gül dikene katlandığı için güzeldir. Gül en güzel ders, en iyi öğretmendir. Elleriniz kanasa da gülleri toplamaya devam edin. Yeter ki yüreğimiz kör olmasın” dedi.

            Ardından okudukları şiir ve birbirinden güzel gösterilerle izleyenleri büyüleyen özel eğitim sınıfı öğrencileri, kendilerine destek olunduğunda neler yapabileceğini gözler önüne serdi.

            Programda zaman zaman hüzünlü dakikalar da yaşandı. Halk Eğitimi Merkezi’nin Taşlık İlköğretim Okulu’nda açtığı Özel Eğitim Kursu’na giden Kadir Altıneler okuduğu, “Özür Dilerim Anne” isimli şiiriyle duygu yüklü anlar yaşattı.

            Şiiri büyük alkış alan Altıneler, Kurs Öğretmenleri Nihal Savaş’ı yılın annesi seçtiklerini belirterek plaketini takdim etti.

            Öğrencilerine çok teşekkür eden Nihal Savaş, “Gerçekten beni çok şaşırttınız. Son 6 yılda hayatıma çok şey kattınız. Çok teşekkür ediyorum” dedi.

            Daha sonra Nalan Ok isimli bir engellinin yaşamının anlatıldığı sinevizyon gösterimi ilgiyle izlenirken, 14 Eylül İlköğretim Okulu Görsel Sanatlar Öğretmeni Nevzat Konşer’in yaşama veda eden engelli öğrencisi Halime Ertuğrul için okuduğu “Paydos Zili” isimli anlamlı şiir dakikalarca alkış aldı.      

             

          

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.