Encümene muhalefet damgası!

Belediye Meclisi’ndeki komisyon seçimleri ilginç gelişmelere sahne oldu:

*AKP, Meclis üyesindeki sayısal çoğunluğa karşın, encümen üyeliklerinin ikisini de ilk kez muhalefete kaptırdı.

AKP’li Orhan Güzel ile Fahrettin Nerse’nin ilginç bir kararla 6 ay uzaklaştırılmaları  nedeniyle Encümen Seçiminde muhalefetin ağırlığı görüldü. Diğer taraftan Orhan Güzel ile Fahrettin Nerse’nin hiçbir komisyonda yer almaması da dikkat çekti.

Nefeslerin kesildiği Encümen Seçimleri gizli oyla yapılırken, ihtisas komisyon seçimleri ise açık oylama ile gerçekleşti.

3 adayın yer aldığı Encümene 22 oy alan DP’li Abdullah Akkoç ile 13 oy alan CHP’li Ertuğrul Babadağlı seçildi. Diğer aday AKP’li Taner Kahraman ise 12 oyda kaldı. Orhan Güzel’e de 2 oy çıktı. 1 oy da yanlış isim yazılması nedeniyle iptal edildi.

İhtisas Komisyonları seçimlerinde ise yasa gereği 3 AKP, 1 MHP ve 1 CHP meclis üyesi olması kuralında komisyon seçimlerinin tümünde oy birliği sağlandı.

Bir yıl süreyle görev yapacak yeni komisyon üyeleri şu isimlerden oluştu;

Bütçe ve Plan Komisyonu:Şenol Erol (AKP), Necmi Akkuş (AKP), Meral Eren (AKP), Vedat Mert (MHP), Fatma Mendeş (CHP).

Bayındırlık ve İmar Komisyonu:Taner Kahraman (AKP), Samet Karakaşlar (AKP), Seçkin Eken (AKP), Bülent Şen (MHP), Gönül Avil (CHP).

İçişleri Komisyonu:Nuri Boz (AKP), Raif Kayacan (AKP), Seçkin Eken (AKP), Fahri Köfteci (MHP), Gürsoy Yıldız (SP).

Çevre Komisyonu:Nurgül Özatilla (AKP), Hayati Demirel (AKP), Taner Kahraman (AKP), Vedat Mert (MHP), Fatma Mendeş (CHP).

Kültür Komisyonu:Nurgül Özatilla (AKP), Seçkin Eken (AKP), Samet Karakaşlar (AKP), Fatma Mendeş (CHP), Fahri Köfteci (MHP).

Turizm Komisyonu: Necmi Akkuş (AKP), Samet Karakaşlar (AKP), Meral Eren (AKP), İbrahim Akbay (MHP), Kazım Ülker (CHP).

Hukuk Komisyonu:Şenol Erol (AKP), Hayati Demirel (AKP), Meral Eren (AKP), Vedat Mert (MHP), Bülent Fıçıcı (CHP).

Trafik Komisyonu:Fahri Köfteci (MHP), Ertuğrul Babadağlı (CHP), Hayati Demirel (AKP), Şenol Erol (AKP), Samet Karakaşlar (AKP).

Engelliler Komisyonu:Hüsnü Doğruoğlu (MHP), Ertuğrul Babadağlı (CHP), Nurgül Özatilla (AKP), Raif Kayacan (AKP), Necmi Akkuş (AKP).

Su Komisyonu:Vedat Mert (MHP), Gönül Avil (CHP), Raif Kayacan (AKP), Nuri Boz (AKP), Meral Eren (AKP).

Gençlik ve Spor Komisyonu:Bülent Şen (MHP), Ertuğrul Babadağlı (CHP), Samet Karakaşlar (AKP), Taner Kahraman (AKP), Seçkin Eken (AKP).

Kadın Erkek Eşitliği Komisyonu:Fatma Mendeş (CHP), Hüsnü Doğruoğlu (MHP), Nurgül Özatilla (AKP), Meral Eren (AKP), Nuri Boz (AKP).

Katı Atık Birliği Tüzük Komisyonu:Vedat Mert (MHP), Kazım Ülker (CHP), Taner Kahraman (AKP), Hayati Demirel (AKP), Meral Eren (AKP).

İSO 9000 Kalite Yönetim Sistemi ile İSO 14000 Çevre Yönetim Sistemi Komisyonu:Hüsnü Doğruoğlu (MHP), Kazım Ülker (CHP), Taner Kahraman (AKP), Nurgül Özatilla (AKP), Seçkin Eken (AKP).

Avrupa Projelerini Takip ve Bilgilendirme Komisyonu:Hüsnü Doğruoğlu (MHP), Bülent Fıçıcı (CHP), Nuri Boz (AKP), Meral Eren (AKP), Samet Karakaşlar (AKP).

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.