En çok kitap okuyanlar ödüllendirildi

Her yıl 26 Mart-1 Nisan tarihleri arasında kutlanan Kütüphaneler Haftası, Karacabey’de de çeşitli etkinliklerle kutlanıyor.
Her yıl Sadık Yılmaz Halk Kütüphanesi’nde düzenlenen kutlama programları, bu yıl kütüphanedeki tadilat nedeniyle farklı bir şekilde gerçekleştirildi.
Bir yıl boyunca en fazla kitap okuyan öğrencilerin ödüllendirildiği program, bu yıl öğrencilerin Kaymakamlık ve Belediye Başkanlığı ziyaretleriyle başladı.
Kütüphane Müdürü Sedat Özden öncülüğünde gerçekleştirilen ziyaretler kapsamında, Kütüphane Personeli Asım Göçer, en çok kitap okuyan öğrenciler İlkin Yolyapan (104 kitap/Cumhuriyet İlkokulu) ve annesi Kıvanç Yolyapan, Meryem Güven (97 kitap/İmam Hatip Ortaokulu) ve babası İlhan Güven ile İrem Kökten (64 kitap/14 Eylül Ortaokulu) ve anneannesi Raziye Bay ilk olarak Kaymakam Yusuf Gökhan Yolcu’yu makamında ziyaret etti.
Gerçekleşen ziyarette çocukları tek tek tebrik eden Kaymakam Yolcu, çocuklarını kitap okumaya teşvik eden ailelere de teşekkür etti.
Çocukların teknoloji çağında kitap okumadan uzaklaştığını ifade eden Kaymakam Yusuf Gökhan Yolcu, “Eskiden televizyon bağımlılığını eleştirirdik. Şimdi ise internet ve telefon bağımlılığı var. Bu faktörler doğru kullanılmadığı zaman insanları kitaptan uzaklaştırıyor. Ama doğru kullandığımızda faydalarını da görebiliriz. Mesela internetten kitap alışverişi yapabilir, hatta istediğimiz bir kitabı bile okuyabiliriz. Bilgiye ulaşmak için internetten faydalanabiliriz. Ama sürekli internet başında, telefonda oyun oynarsa çocuklarımız bu hiçbir fayda getirmez. Ben inanıyorum ki Türkiye’de okuma alışkanlığı giderek artacaktır. Bu anlamda Belediye Başkanımızın da desteklerini görüyoruz. Her hafta bir okula giderek çocuklarla kitap okuyor ve onları kitap okumaya teşvik ediyor. Kendisine de teşekkür ediyorum” dedi.
En çok kitap okuyan öğrencilerden İrem Kökten’i, kitap okumaya teşvik edenin anneannesi Raziye Bay olduğunu öğrenen Kaymakam Yolcu, “Maşallah Raziye hanım hem kendisi kitap okuyor hem de torununu buna teşvik ediyor. Bu çok güzel bir mutluluk. İrem kızımız böyle bir anneannesi olduğu için çok şanslı. Umarım tüm anne, baba, anneanne, babaanne ve dedelerde çocuk ve torunlarına aynı yönde teşvikte bulunurlar ve okuyarak ufku genişleyen yeni nesillere sahip oluruz” şeklinde konuştu.
Ziyaret sonunda, Kaymakam Yusuf Gökhan Yolcu tarafından en çok kitap okuyan öğrencilere çeşitli hediyeler takdim edilirken, Kütüphane Müdürü Sedat Özden tarafından da Kaymakam Yolcu’ya, kitap ve Malatya yöresine ait ürünler takdim edildi.
Kütüphane Müdürü Sedat Özden ve beraberindekiler daha sonra Belediye Başkanı Ali Özkan’ı makamında ziyaret ettiler.
Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Başkan Özkan, “Bu kitap kurdu çocuklarımızı ve ailelerini tebrik ediyorum. Bizde kırsalda çocuklarımızla bir araya gelip kitap okuyoruz. Onları okumaya teşvik ediyoruz. Çünkü ülkemizde kitap okuma alışkanlığı maalesef internet ve televizyon izlemenin çok altında. Çocuklarımızı küçük yaşta kitap okumaya teşvik etmeliyiz. Kafelerde okuma köşeleri oluşturmalıyız. Ben inanıyorum ki zamanla bunu başaracağız ve kitap okuyan ülkeler arasında hızla üst sıralara yerleşeceğiz” şeklide konuştu.
Başkan Ali Özkan ayrıca, ‘Başkanımla Okuyorum’ etkinlikleri kapsamında bir günde Kütüphanede öğrencilerle bir araya geleceğini belirterek, en kısa zamanda bu etkinliği gerçekleştireceklerini söyledi.
Kütüphane Müdürü Sedat Özden de, haftayla ilgili yaptığı açıklamada, “Bizler büyük bir medeniyetin mensuplarıyız. Bizim çocuklarımızda bu medeniyeti sürdürecek, bu medeniyet bayrağını, sancağını gelecek nesillere taşıyacak varlıklarımızdır. En büyük endişem, kitaplardan, kitap kokusundan, kütüphanelerden uzak olmak, cep telefonu, bilgisayar ve televizyona mahkum olmaktır. Bizler bu üçlünün nimetlerinden faydalanalım ama fazlasına kaçmayalım. Bütün çocukları, gençleri, yaşlıları kütüphane ve kitaba sahip olmaya, kitap okumaya, kütüphanelere gelmeye, kitapların kokusunu almaya günde en az yarım saat kitap okumaya davet ediyorum” ifadelerine yer verdi.
Konuşmaların ardından en çok kitap okuyan öğrenciler, Belediye Başkanı Ali Özkan tarafından kitap ve çeşitli hediyelerle ödüllendirilirken, Kütüphane Müdürü Sedat Özden’e de Longoz Ormanları’nda çekilmiş bir fotoğraftan oluşan tablo hediye edildi. Müdür Özden’de Başkan Özkan’a, bir kitap ve Malatya yöresine ait ürünler takdim etti.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.