Emniyet ve sağlıkçılardan koronavirüs nöbeti

İçişleri Bakanlığı’nın koronavirüsle mücadele kapsamında 31 şehirde aldığı sokağa çıkma yasağı sonrası polis ve sağlık ekiplerinin kontrolleri de hafta sonu boyunca devam etti.

Bakanlık kararının Cuma gece yarısından itibaren yürürlüğe girmesiyle Karacabey Emniyet Müdürlüğü ekipleri de alarma geçmişti. Ekipler Cuma gece yarısından itibaren sokağa çıkma yasağının ihlal edilmemesi için görev yaptı.

Karacabey’in giriş ve çıkışlarını kesen, cadde ve sokaklarda kontrollerde bulunan polis ekiplerinin denetimleri Cumartesi ve Pazar günleri kesintisiz sürdü.

Ekipler, durdurdukları araç ve yayalara kimlik kontrolü yaparken, bakanlığın genelgesinde belirtilen ‘istisna kapsamında olan vatandaşlar’ dışında sokağa çıkanlar hakkında işlem yaptı.

İlçe merkezinde çoğunlukla fırın ve su firmalarına ait araçların gezdikleri gözlemlenirken, şehir dışında ise yollarda nakliye ve hayvancılık firmalarına ait araçların trafiğe çıktıkları görüldü.

Polis ekiplerinin çevre yolunda sağlık ekipleriyle birlikte yaptıkları kontrollerde ise, özellikle özel araçlar durdurularak izin belgesi kontrolleri yapıldı. Yapılan kontrollerde sağlık ekipleri de durdurulan araçlarda bulunanların ateşlerini ölçtü.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.