Emekli öğretmenlere AK Kadınlardan anlamlı ziyaret

*Karacabey AK Parti İlçe Kadın Kolları 24 Kasım Öğretmenler Günü’nde emekli öğretmenleri unutmadı.
Hatırlanmanın mutluluğunu yaşayan emekli eğitimciler, AK Partili kadınlara teşekkür ederken duygu dolu anlar yaşadı.

Adalet ve Kalkınma Partisi Karacabey İlçe Kadın Kolları yine anlamlı bir etkinliğe imza atarak, 24 Kasım Öğretmenler Günü kapsamında ilçedeki emekli öğretmenleri ziyaret ederek, anlamlı günlerini kutladı. Hamiyet Özenli başkanlığındaki İlçe Kadın Kolları Yönetim Kurulu Üyelerinin, gerçekleştirdikleri ziyaretlerde duygulu anlar yaşanırken, emekli öğretmenlerin mutlulukları görülmeye değerdi.
Ziyaretlerine İlçe Milli Eğitim Müdürü Emin Dingin ile başlayan AK Parti’li kadınlar daha sonra ilçedeki emekli öğretmenler Şaban Bayraktar, Necati Menteş, Fatma Menteş, Sabriye Can, Orhan Efe, Kemal Levent ve hala görevi başında olan birçok öğretmeni de ziyaret ederek 24 Kasım Öğretmenler Günlerini kutlayarak hediye takdim etti. Bu sürpriz karşısında oldukça mutlu olan öğretmenler AK Parti Kadın Kolları’na teşekkür ederek, hatırlanmaktan dolayı çok memnun olduklarını ifade ettiler. Ziyaret ile onur duyduklarını söyleyen emekli öğretmenler duygulanarak, geçmişe dair anılarını da paylaştı.
Öğretmenler Günü’nün kendileri için oldukça anlamlı olduğunu vurgulayan AK Parti İlçe Kadın Kolları Başkanı Hamiyet Özenli öğretmenliğin dünyanın en onurlu mesleklerinden biri olduğunu ifade etti. Özenli, “Millet Mektepleri’nin açılışı ve Atatürk’ün Başöğretmenliği kabul tarihi olan 24 Kasım, 1981’de Öğretmenler Günü olarak kutlanmaya başlandı. Yavrularımızı yetiştiren, geleceğin teminatı çocuklarımızı eğiten öğretmenlerimizi bir gün değil her gün hatırlamamız gerektiğini düşünüyoruz. Bugünün anlam ve önemine yakışır bir şekilde her yıl olduğu gibi bu yılda saygıdeğer öğretmenlerimizin Öğretmenler Günü’nü kutlamak amacıyla ilçemizde uzun yıllar eğitime hizmet etmiş Karacabeyli emekli öğretmenlerimiz ile görevi başındaki öğretmenlerimizi ziyaret ettik, sağlıklı ömürler diledik. Öğretmenlik, gücünü sevgiden alan, emek, özveri, sabır ve hoşgörü isteyen, bedeli hiçbir maddi karşılıkla ölçülemeyecek kadar değerli ve saygın bir meslektir. Öğretmenler ise ilmin ve irfanın bayrağını taşıyan neferlerdir. Bizler biliyoruz ki, öğretmenlik hiç bitmez. Öğretmenlikten emekli olunmaz, şeklen emekli olunur ama öğretmenlik ömür boyu süren bir unvandır. Kutsal görevlerden biri olan bu mesleği icra eden öğretmenlerimizle oturup karşılıklı sohbet ettik. Duygu dolu anlar yaşadık. Herkesin takdirini ve sevgisini kazanmış öğretmenlerimize, bu en özel günlerinde var oldukları için bir teşekkür etmeyi kendimize borç bildik. Eğitim-öğretim sistemimizin temel yapı taşları olan öğretmenlerimize hak ettikleri değeri vermeyen hiçbir toplumun geleceği yoktur.
AK Parti olarak son 18 yıldır eğitimin kalitesini arttırmaya, öğretmenlerin çalışma şartlarını iyileştirmeye gayret ettik, önümüzdeki süreçte de bunun çabası içerisinde olacağız. Türkiye büyüdükçe, ülkemizin imkânları genişledikçe, bunları öncelikle öğretmenlerimizin ve öğrencilerimizin istifadesine sunmaya devam edeceğiz. Vatan ve millet sevgisiyle, vicdan duygusuyla, güzel ahlak ile 2023, 2053 ve 2071 Türkiye’sini inşa edecek çocuklarımızı ve gençlerimizi büyük bir özveriyle yetiştiren çok kıymetli öğretmenlerimiz, Öğretmenler Günü olarak kutlanan bu özel günde büyük ve haklı bir gururu yaşamaktalar. Bu vesilesiyle başta Başöğretmen Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü ve görevi başında şehit düşen bütün öğretmenlerimizi rahmet ve minnetle anıyor, mesleği daha önce icra eden öğretmenlerimizin geçmişin tarihi dokusuna ışık saçtığı gibi fikirleri, engin bilgi ve tecrübesiyle de geleceğe yol açan ve İstikbalimizin teminatı çocuklarımızı geleceğe hazırlayan aydınlık yarınların mimarları kıymetli öğretmenlerimizin Öğretmenler Günü’nü en içten dileklerimle kutluyorum.” dedi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.