Emar geldi, hayırlı olsun!

Karacabey’in sağlık alanında en çok ihtiyaç duyduğu ve vatandaşların sıkça talep ettiği Emar (MR) cihazı nihayet Devlet Hastanesi’ne geldi. Emar cihazının tanıtımı ve hizmete girmesiyle ilgili yakın zamanda kamuoyuna bilgi verileceği açıklandı.
Her Karacabeyli’nin yıllardır özlemle beklediği Manyetik Rezonans (MR) cihazı bugün Karacabey Devlet Hastanesi’ndeki yerini aldı. Bir süredir Gümrük’te bekleyen cihazın toplam maliyetinin 3 milyon 500 bin lira civarında olduğu kaydedildi.
İsminin açıklanmasını istemeyen bir hayırsever tarafından Devlet Hastanesi’ne kazandırılan Emar cihazı ilçede büyük memnuniyetle karşılandı. Vatandaşlar, bundan böyle Emar için komşu ilçe Mustafakemalpaşa başta olmak üzere diğer hastanelere gitmek zorunda kalmayacak.
Yakın bir zaman içinde tanıtımı yapılarak hizmete girecek olan Manyetik Rezonans (MR) cihaz sayesinde; vücudun hemen her yerinden radyo dalgalarıyla 3 boyutlu görüntüler alınabilecek. Bu cihazdan elde edilen raporlar, uzman doktorlar tarafından yorumlanacak ve hastanın tedavisinde izlenecek yola katkı sağlayacak. MR, vücuttaki tümör oluşumlarını belirleyecek. Ancak vücudunda herhangi bir metal parçaya sahip olanların MR çektirmemeleri öneriliyor.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.