Ekrem İmamoğlu, Turgay Erdem, Hayri Türkyılmaz, Uğur Sertaslan buluşması!

Durduramayacaklar halkın coşkun akan selini…

Engelleyemeyecekler CHP’li belediye başkanlarının halka hizmetlerini…

Hangi bel altı vuruşu yaparlarsa yapsınlar, önleyemeyecekler İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun yükselişini…

İmamoğlu’na zarar vermek için bir avuç taksicinin kölesi oldular.

Halk Ekmek’in daha geniş halk kitlelerine ulaşmasının önüne set çektiler.

Yurttaştan toplayıp, yoksul insanlara ulaştırmak istediği yardıma el koydular.

Millete hizmet etmek için bankalardan kredi istedi, kabul etmediler.

Türkiye Cumhuriyeti dışardan para bulmakta zorluk çekerken, Ekrem İmamoğlu milyonlarca dolar krediyi İstanbul’un hizmetine sunmak istedi, reddettiler.

Kısaca İmamoğlu adım attı, iktidar çamura yattı.

Ama İmamoğlu her şeye, hatta herkese karşın başarılı olmak zorundaydı.

Bunun yolunun Anadolu insanının tümünü ikna etmekten geçtiğinin farkındaydı.

Nitekim Başkan Ekrem İmamoğlu, Anadolu insanına ulaşmak için hamleler yapmaya başladı; Türkiye’nin değişik bölgelerindeki belediye başkanlarıyla buluşuyor, konuşuyor.

Bu bağlamda 30 Aralık Çarşamba günü Başkan Ekrem İmamoğlu, İstanbul’da Nilüfer Belediye Başkanı Turgay Erdem, Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz ile Gemlik Belediye Başkanı Mehmet Uğur Sertaslan’ı ağırlayacak.

İSTANBUL BÜYÜKŞEHİR’DEN GEMLİK’E ÖZEL DESTEK!

Konuyla ilgili Gemlik Belediye Başkanı Uğur Sertaslan ile konuştum:

“Ortaklaşa ne yapabiliriz. Oradaki uygulamalar burada da yapılabilir mi? Buradaki olumlu örnekler orada uygulanabilir mi? Bunları konuşacağız.”

Başkan Sertaslan, Gemlik olarak İstanbul Büyükşehir Belediyesi ile özel ilişkileri olduğunu belirterek, “Sağ olsunlar bu bölgeden çıkan 3 bin litre zeytinyağımızı aldılar. Şimdi zeytin için müzakere yapıyoruz. Küçük kooperatiflerimiz var. Onların baremleri, fiyatlarını verdik. Büyük ihtimalle alacaklar. İstanbul’da erzak dağıtımı sırasında bizim kooperatiflerimizin ürettiği zeytinleri dağıtsınlar istiyoruz” dedi.

 ***

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nden 3 bin 500’er lira vererek iki otobüs aldıklarına dikkat çeken Gemlik Belediye Başkanı Sertaslan, “Bunları Gemlik halkı kullanacak. Spor kulüpleri ve cenaze işlerimiz için tahsis edeceğiz. Biliyor musunuz, İstanbul eski Belediye Başkanı döneminde bu araçlar toplandı, Afrika’ya göndereceklerdi. Ekrem İmamoğlu, 100’e yakın aracı Anadolu’daki belediyelere gönderdi. Biz de bundan yararlandık” diye konuştu.

MEHMET UĞUR SERTASLAN’DAN ÇAĞRI!

Salgın sürecinde kaybettiğimiz değerli insanlardan biri de Kurşunlu eski Belediye Başkanı, Gemlik Belediye Başkan Yardımcısı Bayram Demir’di.

Kişisel olarak yakından tanıma fırsatı bulduğum Bayram Demir’in kaybı Gemlik halkını üzdü.

Belediye Başkanı Mehmet Uğur Sertaslan, yakın çalışma arkadaşının kaybını da dikkate alarak Gemlik Belediye Meclisi’nin son toplantısında bir çağrı yaptı:

 “Tam kapanma pek çok bilim insanının ortak kanaatidir. Bu işin mali tarafı var. Bu mali tarafına göğüs gerebilme kuvvetimiz yok diye tam kapanma yapılamıyor, yapılsın, Genel Başkanım Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’na gerçekleştirdiğimiz çevrimiçi toplantıda ifade ettim. Buradan açık çağrı yapıyorum. Belediyelerin mecburi harcamaların dışında olan bütçeleri tam kapanma bütçesi olarak kullanılsın, ben razıyım. Bu sene hiç kaldırım yapmayayım, hiç yatırım yapmayayım ve hiç para harcamayayım. Bu bütçeyi benden alsınlar kullansınlar. Başka türlü mümkün değil, başka biri bu hastalık yüzünden bizlerden ayrılmasın!”

Çağrının karşılık bulmasını dilerim ama bu iktidar döneminde çok zor!

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.