Ekmeğe zam geldi

Karacabey’de ekmek fiyatlarına zam yapıldı. 3 yıldır 70 kuruşa satılan 250 gram ekmek, 90 kuruş oldu. Yeni fiyat tarifesi 9 Ocak’ta uygulanmaya başlanılacak.
Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Naci Güncü, fırıncıların ekmeği 3 yıldır aynı fiyata sattıkları gerekçesiyle yaptıkları iyileştirme talebinin uygun bulunduğunu açıkladı.
Fırıncıların yaklaşık bir ay önce Oda’ya başvurduklarını, yapılan değerlendirmenin ardından zam taleplerinin uygun bulunduğunu açıklayan Naci Güncü, “Fırıncı üyelerimiz en son 2012 yılında yapılan düzenlemeyle 70 kuruş olan ekmeği, bugüne kadar aynı fiyattan sattı. Ancak bilindiği üzere söz konusu tarihten bu yana üyelerimizin maliyetleri yerinde durmadı. Başta işçilik, un ve akaryakıt olmak üzere girdiler sürekli yükseldi. Haksız rekabet bellerini her geçen gün daha da büktü” dedi.
Çevre il ve ilçelerde söz konusu fiyatların uzun süre önce arttığını belirten fırıncılar ise Bursa’da geçen yılbaşından beri 250 gram ekmeğin 1 TL’ye satıldığını, buna karşılık kendilerinin bu güne kadar dayandıklarını söyledi.
KTSO meclisinde kabul edilen yeni azami ekmek fiyat tarifesine göre, 250 gr 90 kuruş, 500 gram 1,80 TL, 250 gram tam buğday ekmeği ise 1 TL’den satılacak. Yeni tarife 9 Ocak’tan itibaren yürürlüğe girecek.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.