Eğitim-Sen’liler “Dayanışma Yemeği

Eğitim-Sen’liler “Dayanışma Yemeği”nde coştular
Karacabey Eğitim-Sen Temsilciliği’nin düzenlediği, “Dayanışma Yemeği”ne katılan öğretmenler coşkulu bir gece geçirdiler.
Geceye, Eğitim- Sen Genel Başkanı Alaaddin Dinçer, Eğitim-Sen Bursa Şube Başkanı Kemalettin Yıldız, Sağlık Emekçileri Sendikası (SES) Bursa Şube Başkanı Dr. Çetin Erdolu, Eğitim-Sen Bursa Şube Yönetim Kurulu Üyesi Güler Yılmaz, Eğitim-Sen üyesi öğretmenler ve çok sayıda davetli katıldı.
Borsa Lokantası’ndaki “Dayanışma ve Dostluk Yemeği”nin açılış konuşmasını yapan Karacabey Eğitim-Sen Temsilcisi Salih Tunç, “Türkiye’nin çok önemli bir süreçten geçtiğini söyledi.
Tunç, “Bir yanda terör belasıyla boğuşurken, diğer yandan da ülkemiz parça parça satılıyor. Son günlerde teröre karşı tepkisiz kaldığımız bazı çevrelerce ifade edildi. Terörü lanetlediğimizi bu yüzden okullarda siyah kurdele taktığımızı hepiniz çok iyi biliyorsunuz. Biz bu ülkede anaların ağlamasını, asker ailelerinin göz yaşı akıtmasını istemiyoruz. Sokağa çıkıp kürt vatandaşların evini ya da işyerini yağmalamak vatanseverlik değildir. Bu ülkede ne varsa satılıyor. Buna karşı çıkan yok. Türkiye’nin yaşanabilir bir ülke olabilmesi için tüm gücümüzle mücadelemiz devam edecektir.
Temmuz ayında başlayan toplu görüşme süreci yaşadık. KESK toplu görüşmeleri protesto ederek masaya oturmadı. Diğer konfederasyonlar ve sendikalar şov yaparak oturdukları masadan ağlayarak kalktılar. Sonuçta hükümetin dediği oldu. Bu ülkenin Başbaka’nı KESK’i masadan kaçmakla suçladı. Çünkü KESK onların oyunlarına alet olmadı.
Öğretmenler arasında baş, uzman, sözleşmeli, sözleşmesiz, sıradan, görevli gibi içinden çıkılmaz karmaşık bir eğitimci sınıfı yaratıldı. Eğitim süreklilik ister. Önünü göremeyen bir öğretmenden verim bekleyemeyiz. Eğitim-Sen’in bütün mücadelesi öğretmenlerin kadrolu istihdam edilmesinden yanadır. Bu uğurdaki mücadelemiz devam edecek” diye konuştu.
Eğitim-Sen Genel Başkanı Alaaddin Dinçer’de, Eğitim-Sen’in bağımsız bir sendika olarak çağdaş Türkiye için mücadelesine devam edeceğini belirtti. Dinçer, “Ülkede yaşanan gelişmeleri yakından takip ediyoruz. Dolayısıyla ortaya konulan çirkin oyunların arkasındakileri biliyor ve ona göre mücadelemizi sürdürüyoruz. Birileri düğmeye bastığında hemen etkileniyor, sancılı bir döneme giriyoruz. Tepkimizi ortaya koymak için sokaklara dökülüyoruz. Aslında uygulanan ekonomik ve sosyal politikalar için de sokağa çıkmamız gerekiyor.
Emperyalizm bir ülkeye aşama aşama girer ve onu hissettiğinizde artık çok geç olur. Tepki verseniz bile sonuçları değişmez. Yaşamımızdaki tüm alanlarda bu böyledir. Böyle zamanlarda ortak hareket edip birlik olamazsak geleceğimiz olan çocuklara iyi bir Türkiye bırakamayız” dedi.
Konuşmaların ardından emekliye ayrılan Eğitim-Sen üyesi öğretmenler; Nurcuhan Tuncer, Sebile Yılmaz, Şerife Ertürk, Türkan Beki, Muzaffer Ertürk, ve Gürbüz Atış’a plaket verildi.
Coşkulu gece, Eğitim-Sen Müzik Topluluğu ve Beden Eğitimi öğretmeni Ayhan Sağlam’ın çalıp söylediği birbirinden güzel şarkılarla sürdü. Müziğin ritmine kapılan konuklar, gecede doyasıya eğlenerek bol bol moral depoladılar.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.