Eğitim Sen’de bilgilendirme toplantısı

Karacabey Eğitim Sen Temsilciliği ve Eğitim Sen Bursa Şubesi işbirliğinde, “4688 Sayılı Kamu Görevlileri Sendikaları Kanunu”nda yapılması tasarlanan değişiklikler hakkında bilgilendirme toplantısı düzenledi.
Eğitim Sen İlçe Binasında yapılan toplantıya Bursa Şube yöneticileri Hasan Özaydınlı, Atakan Erdağdı, Mustafa Ferah Gökalp, Güney Özkılınç ve Selma Aslan ile ilçe yöneticileri ve üyeler katıldı.
Toplantıya Eğitim Sen üyeleri yoğun ilgi gösterirken, Eğitim Sen Bursa Şube Başkanı Hasan Özaydınlı katılımcıları 4688 Sayılı Kamu Görevlileri Sendikaları Kanununda yapılması tasarlanan değişiklikler hakkında bilgi verdi.
Uzlaştırma Kurulu şüphelidir
Bu değişikliklerin sendikal mücadeleyi daha da zorlaştıracağını belirten Özaydınlı, “Bu yasayla getirilen ‘Uzlaştırma Kurulu’ kavramı toplu sözleşmelerde itiraz hakkını ortadan kaldırdığı gibi sendikaların da grev hakkını ellerinden almaktadır. Şöyle ki, ‘Uzlaştırma Kurulu’ kararları kesin hüküm niteliğinde olup, mahkeme yolu kapalıdır. Uzlaştırma kurulunun da ne kadar tarafsız olacağı şüphelidir” dedi.
Daha önceki uzlaştırma kurullarının bağlayıcı niteliği olmadığı için itiraz edilebildiğini, ancak bu yasa ile itiraz hakkının ortadan kalktığını vurgulayan Özaydınlı, grev hakkı olmayan bir sendikanın mermisiz bir tüfek gibi sadece ağırlık yapacağını, işlevsiz hale geleceğini ve bu yasanın sendikal mücadeleyi geriye götüreceğini ifade etti.
Bu günlerde tartışılmaya başlayan memurların çalışma saatlerinin arttırılması vb. konulara değinen Özaydınlı, bu tip konuların işin ehli ve konunun muhatabı olan kişilerce değil, konuyla ilgisi olmayan kişiler tarafından tartışılmasının da hükümetin bu konuya yaklaşımının bir göstergesi olduğunu söyledi.
Herkes kadrolu olmalıdır
Sözleşmeli çalışmanın kabul edilemeyeceğini belirten Hasan Özaydınlı, MEB’de göreve başlayan herkesin kadrolu olması gerektiğini, sözleşmeli, ücretli, görevlendirme vb. uygulamaların kabul edilemeyeceğini vurguladı.
Kadrolu çalışma konusunu yasaya yazdırılamadığı sürece hiç kimsenin iş güvencesinin garanti altına alınamayacağını söyleyen Özaydınlı, performans değerlendirme sistemine de vurgu yaparak, “Bunlar özleştirmenin, performansa dayalı ücretlendirmenin ön adımlarıdır. Okulları özelleştirmenin ilk basamaklarıdır” diye konuştu.
Daha sonra Eğitim Sen Bursa Eğitim Sekreteri Güney Özkılınç, “İşyeri Temsilciliği ve Sendikal İletişim” konulu seminer verdi.
Katılımcıların büyük bir dikkatle izlediği seminerde Özkılınç, işyeri temsilcilerinin işyerlerinde örgütlenme çalışmalarında kullanacağı yöntemler, tutum ve davranışlar, örgütlenme çalışmalarında izlenecek yollar konularında bilgiler sundu.Toplantı katılımcılara sunulan ikramlar eşliğinde sona erdi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.