Eğitim emekçileri için yürüyeceğiz!

Eğitim emekçileri için yürüyeceğiz!
Karacabey Eğitim-Sen Temsilcisi Salih Tunç, 3 ile 5 Haziran 2009 tarihlerinde Ankara’da “Grevli Toplu Sözleşmeli Sendika” hakkı için yürüyeceklerini açıkladı.
Eğitim emekçilerinin, Türkiye’nin dört bir yanından Ankara’ya yürüyerek taleplerini haykıracağını duyuran Salih Tunç, iş, yönetim, kamusal alan, kreş, beslenme, temiz su, vergide adalet, ek ders adaletsizliği ve İLKSAN’ın tasfiyesi gibi konularda isteklerini şu şekilde sıraladı;
“Eğitim iş kolundaki tüm çalışanların iş güvenceli ve kadrolu çalışmasını istiyoruz. Eğitimde demokratik bir yönetim, okullarda öğrencilerin, velilerin, eğitim ve bilim çalışanlarının tüm karar süreçlerine katılmasını ve eğitim kurumları yöneticilerinin seçimle belirlenmesini istiyoruz. Nitelikli, kamusal, parasız, laik, demokratik ve bilimsel eğitim istiyoruz! Çocuklar için kreş, beslenme, temiz su ve yılda en az iki defa sağlık taramasından geçirilmesini talep ediyoruz. Temel tüketim maddelerinden ve ilaçtan alınan dolaylı verginin (KDV) kaldırılmasını, aylık ve ücretli çalışanlar için uygulanan gelir vergisi oranının %10’u geçmemesini istiyoruz. Ek ders yönetmeliğinin yeniden düzenlenmesini, sevk ve izinler nedeni ile okula gelemeyen eğitim emekçilerinin ek ders ücretlerinin o gün için tamamının kesilmesine son verilmesini istiyoruz. Ders ve ek ders uygulamasına ilişkin düzenlemelerin sendikalarla birlikte yapılmasını, eğitim ve bilim emekçilerinden alınan muayene ücretlerinin kaldırılmasını istiyoruz. İLKSAN’ ın tasfiye edilerek kapatılmasını ve üyelerinin hak ettiği paralarının tamamının hiçbir kayba uğratılmadan, yasal faizi ile birlikte bir defada ödenmesini istiyoruz.”
Tunç sözlerini şöyle sürdürdü; “Eğitim Sen’in bu taleplerine karşılık onlar ne istiyor? Paralı – piyasacı, gerici – ırkçı eğitim. Güvencesiz çalışma, apoletli öğretmen, cins ayrımcılığı, işsizlik – yoksulluk ve siyasi kadrolaşma istiyorlar. Eğitim Sen ne yapıyor? 81 ilin, 17 milyon öğrencinin, 800 bini aşkın eğitim ve bilim emekçisinin taleplerinin “Toplu Sözleşme” ile belirlenmesi İçin 3 ile 5 Haziran tarihlerinde Ankara’ya yürüyor.”

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.