E.M.L.’de yolsuzluk iddiaları

E.M.L.’de yolsuzluk iddiaları
*Karacabey Anadolu Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi Okul Aile Birliği’nin önceki gün yapılan toplantısında bütçenin eğitim amaçlı kullanılmadığını ileri süren veliler, Çalışma ve Denetleme  kurulu raporlarını onaylamadı. Bunun üzerine yapılması gereken Okul Aile Birliği seçimi belirsiz bir tarihe ertelendi.
*Müdür Yardımcısı Ertan Kalkanlı, okul ihtiyaçlarının çoğunu öğretmenlerin cebinden ödeme yapıp aldığını belirterek, Müdür Remzi Çerşit’i hedef alan çok ciddi açıklamalar yaptı.
*Suçlamaları kabul et-meyen Okul Müdürü Remzi Çerşit, “Konular abartılıyor, küçük takıntılarla uğraşmayalım” dedi.
*Raporların onaylanmaması üzerine büyük şaşkınlık yaşayan Okul Aile Birliği yöneticileri, kendilerinden emin olduklarını ve veremeyecekleri hesabın olmadığını söyledi.
Karacabey Anadolu Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi Okul Aile Birliği Toplantısı’nda ortaya atılan yolsuzluk iddiaları gündemi sarstı.
Okul Aile Birliği’nce toplanan paraların eğitime yönelik kullanılmadığını ileri süren veliler, yönetim ve denetim kurulu raporlarını onaylamadı. Velilerin tepkisi üzerine yarıda kalan toplantı sonunda merakla beklenen Okul Aile Birliği seçimi ileri bir tarihe ertelendi.
Önceki gün Motor Bölümü Atölyesi’nde gerçekleşen toplantıda Okul Müdürü Remzi Çerşit, Okul Aile Birliği Başkanı Cemal Ayva ve öğretmenlerin yanı sıra, çok sayıda öğrenci velisi de hazır bulundu.
Açılış konuşmasını yapan Okul Müdürü Remzi Çerşit, velilere okulun son durumu hakkında bilgi verirken, başarıyı birlik ve beraberliğin getirdiğini söyledi. Öğretmenlerin büyük fedakarlık yaptığını belirten Çerşit, ilçede en başarılı ikinci lise olduklarına dikkat çekti. Avrupa Birliği projeleri kapsamında, öğrencileri yurt dışına gönderdiklerini belirten Çerşit, yeniliklere her zaman açık olduklarını sözlerine ekledi.
Programda okunan faaliyet ve denetim raporlarının ardından söz alan Müdür Yardımcısı Ertan Kalkanlı, yaptığı açıklamalarla dikkatleri çekti. Okul adına toplanan paraların sağlıklı bir şekilde kullanılmadığını ileri süren Kalkanlı, Müdür Remzi Çerşit’i hedef alan açıklamalar yaptı. Okul ihtiyaçlarının görmezden gelindiğini belirten Kalkanlı, “Öğretmenler okulumuz için elinden gelen her türlü özveriyi gösteriyor. Ancak, okul adına toplanan paraların eğitime harcandığını düşünmüyorum. Bir çok ihtiyacımızı Sayın Okul Müdürümüz Remzi Çerşit’e bildirmemize karşın, bizlere sadece nasihat veriyor. Sponsor bulmamızı istiyor. Okul içinde tamiri gerektiren bir çok eşyanın onarım ücretlerini kendi cebimizden ödüyoruz. Gerekli olan projeksiyon cihazı ile tahta kalemler için esnaf ve hayırseverlerden toplanan paralar dahil bin 779 YTL ödedik. Okul Aile Birliği’nin okula büyük destek verdiğini söyleyemeyiz. Müdür Bey, üzülerek söylüyorum ki, sorunlara karşı duyarsız kalıyor. Okula güvenlik kamerası alındı ancak, 5 aydır çalışmıyor. Nedenini merak ediyoruz. Eğitimi çok ilgilendirmeyen harcamalar yapılıyor. Çikolata ve çiçeğe yapılan harcamalar kadar, okulun ihtiyaçlarına da duyarlı davranılmasını istiyoruz. 7 bin 500 YTL verilerek 2 bin adet kravat alındı. Ancak önümüzdeki yıl liselerde kravat uygulaması olmayacak. Yapılan bu kadar masraf heba oldu. Yaşanan tüm bunların ardından eğitim ve öğretime ne kadar fayda sağlandığını velilerin takdirine bırakıyorum” diye konuştu.
Müdür Yardımcısı Ertan Kalkanlı’nın suçlamalarını kabul etmeyen Okul Müdürü Remzi Çerşit, söylenenlerin abartılı olduğunu savundu. Onarımı gerektiren tüm eşyalara gerekli işlemin yapıldığını belirten Çerşit, projeksiyon cihazları konusunda da sıkıntının olmadığını kaydetti. Bu açıklamaların Okul Aile Birliği yönetimini töhmet altında bıraktığına dikkat çeken Çerşit, “Basit şeylerle uğraşmayın. İşinize bakın. Pireyi deve yapmayın. Güvenlik kamerası şu an onarılmak üzere gönderildi. Bu tür açıklamalarınızı kesinlikle doğru bulmuyorum” dedi.
Yoğun tartışmaların yaşandığı toplantı sonunda veliler, Okul Aile Birliği’nin açıkladığı faaliyet ve denetleme kurulu raporlarını onaylamadı. Bunun üzerine yapılması gereken Okul Aile Birliği yönetim ve denetim kurulları seçimi ileri bir tarihe ertelendi. Okul Aile Birliği’nin hesapları incelendikten ve aklandıktan sonra belirlenen bir tarihte seçimin gerçekleşeceği belirtildi. Bu gelişmelerin ardından büyük şaşkınlık yaşayan Okul Aile Birliği yönetim ve denetim kurul üyeleri, kendilerinden emin olduklarını ve veremeyecekleri hesabın olmadığını ifade ettiler.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.