Dostluk kazandı!

Dostluk kazandı!
Karacabey Gençlik ve Spor Müdürlüğü’nün düzenlediği, “Herkes İçin Her Yaşta Spor Kaymakamlık Kupası Kurumlar Arası Salon Futbol Turnuvası” önceki akşam nefes kesen final karşılaşmalarıyla sona erdi.
Gençler kategorisi finalinde büyük çekişmeye sahne olan maçta Es-Emspor, Türk Sağlık Sen’i 5-4, Olgunlar kategorisinde ise Nurmak, normal süresi 2-2 biten maçta, penaltı atışları sonunda Ticaret Borsası’nı 5-3 yenerek turnuvada şampiyonluğu elde ettiler.
Es-Em-Türk Sağlık Sen: 5-4
İlk olarak Gençler kategorisinde finaline yükselen Es-Emspor ile Türk Sağlık karşılaştı. Tribünleri dolduran taraftarlar spor salonunu bayram yerine çevirdi. Özellikle maç boyunca hiç susmayan iki takım taraflarının şovu görülmeye değerdi. Maça hızla başlayan takım Türk Sağlık Sen oldu. Ahmet ve Mustafa ile bir anda skoru 2-0 yapan Türk Sağlık Sen, daha sonra oyun üstünlüğünü Es-Emspor’a kaptırdı. Maçın adamı Cüneyt, attığı iki golle takımını ateşlerken, ilk yarı 2-2 bitti.
İkinci devreye hızlı başlayan takım Es-Emspor oldu. Cüneyt ve Nurkan’la 2 gol daha bulan Es-Emspor durumu 4-2’ye taşıdı. Heyecanın bir an olsun inmediği karşılaşmada Türk Sağlık Sen, Gökhan’la farkı yeniden bire indirdi. Ancak, Zekeriya’nın golü Es-Emspor’u rahatlattı ve skor 5-3 oldu. Son dakikalarda gerginleşen maçta Türk Sağlık Sen Teknik Direktörü Levent Güven itirazları nedeniyle kırmızı kart gördü. Maç tam bu sonuçla bitecek derken gecenin başarılı isimlerinden Mustafa, Türk Sağlık Sen adına yeniden farkı bire indirdi. Son dakikalarda 3 gol atarak sahanın yıldızı olan Cüneyt, kırmızı kartla oyun dışında kaldı. Karşılaşmayı 5-4 kazanan Es-Emspor Gençler kategorisinin şampiyonu oldu.
Maçın ardından büyük coşku yaşayan Es-Em taraflarının sevinci görülmeye değerdi. Takımlarını hiçbir maçta yalnız bırakmayan Es-Em taraftarları yaptıkları şovlar ve tezahüratlarla turnuvaya renk kattı.
Borsa attı, Nurmak kovaladı: 2-2
Olgunlar kategorisi finali ise, ilk maçta olduğu gibi nefes kesti. Nurmak ve Ticaret Borsası arasında oynanan final müsabakası büyük bir çekişmeye sahne oldu. Maça hızlı başlayan Ticaret Borsası Ufuk’la 1-0 öne geçti. Geriye düşen Nurmak oyuna ağırlığını koydu ve Akif’in golüyle dengeyi sağladı. (1-1)
İlk yarının sonlarına doğru Burhan’ın şık golüyle yeniden öne geçen Ticaret Borsası ilk devreyi 2-1 önde kapattı. İkinci yarı baskısını artıran Nurmak, Cemallettin’le skoru 2-2 yaptı. Normal süresi bu sonuçla biten karşılaşmada şampiyonu penaltı atışları belirledi. Kaleci Ali’nin yıldızlaştığı penaltı atışları sonunda Nurmak karşılaşmadan 5-3 zaferle ayrıldı. Olgunlar kategorisinin en büyüğü olan Nurmak, maçın ardından büyük sevinç yaşadı.
Spor dostluktur
Oynanan final maçlarını halkın yanı sıra Karacabey’in önemli isimleri de izledi. Programa; Kaymakam Dursun Balaban, Garnizon Komutanı J.Yzb.Galip Erbil, Emniyet Müdürü İsmail Aşkınoğlu, Belediye Meclis Üyeleri; Meral Eren ve Kemal Çeltik, Sağlık Grup Başkanı M.Kutsal Altıntaş, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü İsa Aydemir, Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf Hoşbaş katılırken, siyasi partilerden sadece Demokrat Parti Belediye Başkan Adayı Şaban Yalazı, DP İlçe Başkanı Mehmet Ali Köfteci ve yönetim kurulunun katılması dikkat çekti.
Ödül töreninde konuşan İlçe Spor Müdürü Şaban Bayraktar, turnuvada kendilerine destek veren tüm kurum, kuruluş ve halka teşekkür etti. İlçe Spor Müdürlüğü olarak bu tür etkinleri sürdüreceklerini belirten Bayraktar, sporu tüm ilçe halkına sevdirmeyi amaçladıklarını sözlerine ekledi.
Sporun dostluk olduğuna dikkat çeken ve Karacabey’de bu tür faaliyetlerde emeği bulunan herkese teşekkür eden Kaymakam Dursun Balaban, şampiyonluk kupalarını Es-Emspor ve Nurmak’lı sporculara takdim etti.
Garnizon Komutanı J.Yzb.Galip Erbil, turnuvanın ikincileri Türk Sağlık Sen ve Ticaret Borsası kaptanlarına kupalarını verirken, Belediye Meclis Üyesi Meral Eren, Fiziksel Engelliler ile Emniyetspor’a üçüncülük ödüllerini sundu.
Turnuvanın en centilmen takımları seçilen Gençlerde Özhilal ve Olgunlarda Foto Özen’e ödüllerini Emniyet Müdürü İsmail Aşkınoğlu verdi.
Tüm karşılaşmaları en iyi şekilde yönetmeye çalışan turnuva hakemleri; Ayhan Sağlam, Şaban Çolak, Mehmet Şentürk, Hakan Şen, Kemal Çeltik, Mehmet Ali Aras ve Mehmet Akif Turan’a Sağlık Grup Başkanı M.Kutsal Altıntaş plaket vererek onurlandırdı.
Turnuva sonunda tüm katılımcılar sporun dostluk olduğu mesajını verirken, yaşanan tüm olumsuzların sahada içinde kaldığı bir kez daha vurgulandı.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.