Domatesli dondurma olur mu demeyin!

Karacabey’de son günlerin sık konuşulan domatesdeki acı tabloya Konak pastanesi yeni bir tad getirdi.
Karacabey’de Türkiye’nin kırmızı elması olarak adlandırılan domates de üreticinin büyük zarar ettiği şu günlerde 45 yıldır hizmet veren Konak Pastanesi duruma farklı bir açıdan bakarak domatesli dondurma imal etti.
Domatesli dondurmanın tanıtımına Karacabey Kaymakamı Yusuf Gökhan Yolcu, Karacabey Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Naci Güncü ve Vergi Dairesi Müdürü Ali Kalkan ve esnaf katıldı.
Konak Pastanesi işletmecisi Selçuk Eriş, domatesin sadece salça sektöründe değil de farklı alanlarda da kullanılabileceğini göstermek için Karacabey’e yeni bir tat kazandırdığı domatesli dondurmayı satışa sundu. Eriş, “Domates üreticisinin büyük zarar ettiğini üzülerek takip etmekteyim. Domatesin farklı sektörlerde de kullanılabileceğini kanıtlamak için domatesten dondurma yaptık. Araştırmalarıma göre Türkiye’de domatesten yapılmış bir dondurma bulunmamakta. Yani Türkiye’de bir ilki gerçekleştirmiş oluyoruz. İşletmemizde çok çeşitli dondurmalar müşterilerimizle buluşmakta. Bunların hepsi de meyve ağırlıklı dondurma. Tezgahımızda çeşitlerimiz arasına farklı bir tat, farklı bir lezzet olarak domatesli dondurmayı da ekledik. Başarılı olduğumuza inanıyoruz. Tüm Karacabey halkını dondurmamızı tadmaya bekliyoruz” diye konuştu.
Kaymakam Yusuf Gökhan Yolcu, Karacabeylilere yeni bir tat kazandıran Selçuk Eriş’i tebrik ederken, KTSO Başkanı Güncü de, domatesin farklı alanlarda da kullanılabileceğini gördüklerini söyledi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.