Domates üreticilerinin yüzü gülmüyor

Karacabeyli domates üreticisinin yüzü bir türlü gülmüyor. Kırmızı altın diye nitelendirilen domatesten yıllardır umduğunu bulamayan üreticiler, bu sezonda mildiyö hastalığı nedeniyle darbe yedi. 

Ziraat Odası Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Karahasanoğlu ilee Meclis Başkanı Nuri Karaca, salçalık domates sezonunun sıkıntılı bir şekilde açılması nedeniyle Dikey Gıda ve  Pazarlama A.Ş. (Akfa) Fabrikası Müdürü Cüneyt Durmuş'la görüştü. Akfa'nın alım ve ödeme politikalarından memnuniyetlerini dile getiren Ziraat Odası Yöneticileri, brix uygulaması yapan fabrikalardan çok sayıda şikâyet aldıklarını kaydetti.

Domateste görülen mildiyö hastalığı nedeniyle brixlerin düşük çıktığını belirten Ziraat Odası Yöneticileri, bu sezon fabrikaların anlayış göstermelerini istedi.

Domates rekoltesinde düşüş beklendiğini belirten Ziraat Odası Yöneticileri, önümüzdeki haftadan itibaren domates fiyatlarının artış göstereceğini ifade etti.

Ziraat Odası Yöneticileri, domatesteki rekolte düşüklüğü nedeniyle fabrikaların bu yıl çiftçiye yardımcı olmaları gerektiğini dile getirdi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.