Domates üreticilerinin mağduriyeti meclise taşındı

Karacabey ova köylerinde 14 Haziran'da etkili olan şiddetli sağanak yağış sonrası zarar gören domates üreticilerinin mağduriyetinin giderilmesi için CHP Bursa Milletvekili ve Tarım, Orman ve Köyişleri Üyesi İlhan Demiröz, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker'e soru önergesi sundu.

Soru önergesinde Hamidiye, Ovaesemen, Beylik ve İsmetpaşa ova köylerinde etkili olan şiddetli sağanak yağış yaşandığına dikkat çeken İlhan Demiröz, yağış nedeniyle domates ekili alanların büyük zarara uğradığını kaydetti. Bakan Mehdi Eker'e ilgili köylerde bakanlığın il ve ilçe müdürlüklerince bir inceleme yapılıp yapılmadığını soran, yapılmışsa sonuçlarının açıklanmasını isteyen Demiröz, "Afet sebebiyle Hamidiye, Ovaesemen, Beylik ve İsmetpaşa köylerinde ne kadarlık bir zarar tespiti yapılmıştır?" diye sordu.

Karacabey Ziraat Odası Başkanı Hasan Karahasanoğlu, yağmurdan dolayı 4 köydeki domates tarlalarında yüzde 40'a varan zararlar olduğunu belirterek, "İki gün arka arkaya Yağan yağışlar üreticiyi vurdu. İlçede 110 bin dönüm arazide domates tarımı yapılıyor. Çiftçilerin yüzde 80'i domates üretiyor. Ağırlıklı olarak bu domatesler, salça yapımında kullanılıyor. Bu son yağışlarla Hamidiye, Ovaesemen, Beylik ve İsmetpaşa köylerinde hasatta yüzde 40 azalma oldu. Millet bu yüzden tarlasını mısıra çevirmek zorunda kaldı" dedi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.