Doktorlara “HAS” destek

Has Parti İl Başkan Yardımcıları Hasan Durmuş, Rami Meşe ve ilçe yönetim kurulu üyeleriyle birlikte Karacabey Devlet Hastanesi A ve B Blokları ziyaret eden Has Partililer ilk olarak Başhekim Yardımcıları Şahin Kılıçlı, Aziz Akova ve Necat Özkan’ın konuğu oldu.

Has Parti İl Başkan Yardımcısı Hasan Durmuş, sağlık alanındaki olumsuzluklara dikkat çekerek iktidarı eleştirdi. AK Parti hükümetinin sağlıkta dönüşüm politikalarının hastanın hekime ulaşmasındaki kolaylık, eczanelerden ilaç alımı, kamu sağlık sunum ünitelerinin tek çatı alınması ve daha fazla kişinin sağlık sigorta kapsamına alınması gibi toplum açısından yararlı bazı uygulamalarla başladığını belirten Durmuş, “Toplumumuz da bunları genelde olumlu karşıladı. Ancak, bu değişikliklerle hükümet, genelde tüm sektörlerde uyguladığı kamu hizmetlerinin ticarileşmesi, piyasalaştırma ve özelleştirme politikalarını sağlıkta da egemen olması için bir basamak olarak kullandı.

Sağlık talebi aşırı şekilde şişirildi. Parça başına para kazanmaya ayarlanan performansa dayalı ücretlendirme ile gerek kamu gerekse özel hastanelerin SGK’dan daha fazla ödenti alabilmek için her türlü kötü uygulamalarının yolu açıldı. SGK zoru ile halkın her kesiminden toplanan paralar garantili olarak kar amacı ile çalışan kurumlara aktarılmaya başlandı. Harcamalar büyük oranda arttı ve esasta en çok kazanan uluslararası sağlık endüstrisi ve yerli işbirlikçileri oldu” diye konuştu.

Has Parti İl Başkan Yardımcısı Rami Meşe ise, türlü politikalarla hekim ve diğer sağlık çalışanlarının büyük çarkın kimliksiz bir dişlisi haline getirildiğini savundu.

Meşe, “Çeşitli şekillerde bireysel veya örgütlü olarak direnmeye çalışan hekimler ise hükümet tarafından halka hedef olarak gösterilmeye başlandı. Ölçüsüz vaatlerle kandırılan kitleler içindeki kendini bilmez bazıları için hekimleri bütün kötülüklerin kaynağı ve öfkenin hedefi haline getirmek kolaylaştı.

Gaziantep'te Göğüs Cerrahisi Uzmanı Op Dr. Ersin Arslan bir hasta yakını tarafından öldürülmesi bardağı bu anlamda taşıran son damladır. Bu politikaların hekimleri düşürdüğü kabul edilemez durum daha önce AK Parti'ye yakın duran hekimler tarafından da net olarak anlaşıldı. HAS Parti olarak sağlıktaki ticarileşme, piyasalaştırma, özelleştirme politikalarının ve çalışanları büyük sermayedarların kölesi haline getiren tüm uygulamaların karşısındayız” diyerek sözlerini bitirdi.

Karacabey Devlet Hastanesi Başhekim Yardımcıları Şahin Kılıçlı, Aziz Akova ve Necat Özkan ise Has Parti’nin böyle anlamlı ziyaretten duydukları memnuniyeti dile getirdiler.

Has Partililer daha sonra Karacabey’de şiddet gören Dahiliyeci Dr. Mehmet Sakar ve Diş Hekimi Dr. Gülşah Yılmaz ile hastanedeki tüm personeli ziyaret ederek karanfil dağıttı.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.