Doğu Perinçek Cumhurbaşkanı adayı

2019 Cumhurbaşkanlığı Seçimleri öncesinde muhalefetin ilk Cumhurbaşkanı adayı Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek oldu.

MKK bir süredir parti gündeminde olan aday gösterme sürecinin sonunda Genel Başkan Doğu Perinçek’in adaylığını bir basın toplantısıyla duyurdu. Vatan Partisi 2 yılı aşkın süredir Tayyip Erdoğan’ın Cumhurbaşkanı seçilemeyeceğini savunuyordu.

Vatan Partisi Genel Sekreteri Utku Reyhan; “Akp ile Türkiye Cumhuriyeti artık yönetilemez. Cumhuriyet değerlerine ve Mustafa Kemal Atatürk ‘e sergilediği düşmanca tavır ve davranışlar böyle bir hükümete ve Cumhurbaşkanına zorunlu olmadığımızın kanıtıdır. Yaşanan ABD destekli fetö darbesinden ders çıkarmadığı, anlayamadığı görülmektedir. Ülkemizin bütünlüğüne, Ulusumuzun birliğine karşı uygulamalarıyla bölücü ve dinci terörün tırmanmasına, Nato’nun Türkiye’mizi bölme planlarına alet oldular. Türkiye Cumhuriyetinin; Cumhuriyetçi ve Devletçi geleneği, Kemalist subay ve askerlerimizin direnci ile fetö darbesi engellendi. Güneydoğu’da PKK hendeklere gömüldü. Fırat Kalkanı harekâtı ile Güneyimizde Kürt Koridoru ABD’nin başında parçalandı. Tüm bu süreç içinde partimiz Türk Silahlı Kuvvetlerinin hep yanında oldu. Akp’nin hasmane Cumhuriyet tutumlarıyla komşularımızla bozulan ilişkilerimiz partimizin Türkiye Cumhuriyeti ve Milli Demokratik Devrime olan inancıyla büyük çabalar ve çalışmalar sonucunda düzeltildi. Avrasya’daki yerimizin Atatürk ‘ün vasiyeti ile sağlamlaştırmaya çabaladık. Bunda da başarı göstererek İran ile PKK’ya ortak harekat düzenleme, Rusya ile tarım ambargosunun büyük kısmının kaldırılmasını, ŞİÖ oluşumu içinde yer almayı, Türk Gazı konusunda Gardaşımız Azerbaycan ile inanç birliği sağlanmasında partimizin politikaları uygulandı.

Ergenekon, Balyoz, Askeri Casusluk gibi Kumpaslara karşı aydın ve askerlerimizi tutsaklıktan kurtardık. Türk Ulusuna emperyalistlerce yapıştırılan “soykırımcı” hakaretini tarihe gömdük. Şimdi Türk Milletinden yetki istiyoruz. Cumhuriyetçi, Devrimci, Milliyetçi ve kurucumuzun Atatürk’ün ilke ve devrimlerinden ödün vermeyecek Halkımızdan Türkiye’yi yönetmeye yetki istiyoruz. Atatürk ve Cumhuriyet ile sorunları olanlar, ABD’nin destekleyeceği kişileri aday gösterenler, gladyo ve PKK’nın destekleyeceği piyonları aday gösterenler Türkiye Cumhuriyetini yönetemez” şeklinde konuştu.

Utku Reyhan; Genel Başkan Doğu Perinçek ‘in adaylığını açıkladıktan sonra Atatürkçü, Cumhuriyetçi, Milliyetçi, Devrimci tüm güçleri birleşmeye çağırdı.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.