Doğruoğlu’ndan borcunuzu ödeyin çağrısı!

Karacabey’de faaliyet gösteren As Doruk Mühendislik Şirketi’nin Sahibi Makina Mühendisi Hüsnü Doğruoğlu, tahsil edemediği ve dertli olduğu firma alacakları konusunda dayanamadı ve en sonunda patladı. Basın mensuplarına yazılı bir açıklama yapan Doğruoğlu; “2009, 2010, 2011, 2012, 2013 ve 2014 yılından firmasına doğalgaz tesisatı nedeniyle borcu olan, ödemelerini belirtilen tarihlerde yapmayan ve arandığında ise, telefonunu açmayan veya açmak zorunda kalıp ‘yarın veya haftaya gelip ödeme yapacağım’ diye yalan söyleyen, uyanık geçinen bazı kişilerden alacaklarımızı hukuk yolu ile seve seve alacağız.” diye konuştu.
Doğruoğlu, açıklamasında şu ifadelere yer verdi: “Allah korkusu olmayan ve insanlardan utanmayan bu kişiler, ceplerinde en pahalı sigara vb. ile gezerken; bizim gibi esnafın ürünlerini, malzemelerini ve çalışanlarımızın alın terlerini çaldıklarını düşünemiyorlar mı? Borç toplumumuzda namus diye bilinir. Dinimiz gereği de borcunu ödemek, sözünde durmak üzerimize farzdır. İnsanlar namusu, şerefi ve onuru için yaşarlar. Bu dünyadan göçüp gittiklerinde de, geride bıraktıkları tarafından iyi bir insan olarak anılmak ve çocuklarına gurur duyacakları bir baba ve anne olmak için şerefli bir yaşam mücadelesi verirler.
Sözün özü, insan olan ne alacağını, ne de borcunu unutur. Bir insan, yanlış ve hatalı hesap yapmış olabilir. Önemli olan dürüst davranabilmek ve iyi niyet gösterebilmektir. Borçlu olanlar, borçlu oldukları kişi ve şirketler ile iletişim kurup empati yapabilseler, 5 TL yerine, 1 TL verseler bile yılda 12 TL ödemiş olurlardı.
Sonuç olarak vicdanı olan, kul hakkı yemeyen, Allah korkusu olan bir insan, 2 veya 3 yıl içerisinde borcunu kesinlikle bir şekilde öder. İyi niyetimizi ve samimiyetimizi suistimal eden, uyanık geçinen borçlulara sesleniyorum; hak ve adalete olan sonsuz güvenimiz ile hukuk kuralları içerisinde borçlarını yasal faizi ile önümüzdeki günlerde ödemek zorunda kalacaklarını, üzülerek ve son kez uyarıp, belirteyim ki, evlerine icra gelebileceğini, doğalgaz tesisatının da sökülebileceğini, kendileri ölseler bile mirasçılarından o borcun tahsil edileceğini hatırlatıyorum.
‘Bir memlekette namuslu insanlar da en az namussuzlar kadar cesur olmadıkça, o memleket için kurtuluş yoktur.’ diyen atalarımız, acaba bu günleri görerek mi söyledi?! Unutmayalım ki, insan hayatı, sanıldığı kadar uzun değildir. Borcu olan kardeşlerimize sesleniyorum: Lütfen, bu dünyadan borçlu göç etmeyin ve cenaze namazınız kılınmadan borçlarınıza sahip çıkın. Öbür dünyada bile kul hakları açısından birbirimizden kaçamayacağımızı önemle hatırlatırım. Allah hepimizin yardımcısı olsun.
Bu arada, firmamıza borcunu ödeyen, sözünde duran, adam gibi adam olan ve müşterilerimizin yüzde 90’ını oluşturan kardeşlerimize de çok teşekkür ediyorum. Hepsini tanımaktan ve onlara kaliteli hizmetimizle iş yapmış olmaktan da gurur ve onur duyuyorum.”

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.