Doğruoğlu’ndan Başkan Özkan’a sert eleştiriler

MHP Bursa Büyükşehir ve Karacabey Belediye Meclis Üyesi Hüsnü Doğruoğlu, Grup Sözcüsü olarak yaptığı yazılı basın açıklamasında, Karacabey Belediye Başkanı Ali Özkan’ı eleştirerek, işi bilmediğini, öğrenmek için de çaba göstermediğini ve kafasını da yormadığını iddia etti.
Başkan Özkan’ı hedef alan sert açıklamalar yapan Hüsnü Doğruoğlu, “Ali Başkan, Belediye’ye gelen işleri, ilgili başkan yardımcılarına havale etmekten başka bir şey yapmıyor. Belediye Başkanın bu yönetim ve yaklaşım tarzından, başkan yardımcıları ve servis müdür vekilleri de memnun değil. Birinci yılını bir çivi çakılmadan ve tek AKP’li Meclis Üyesi, Belediye Başkan Yardımcısının istifası ile tamamlandı.” dedi.
Doğruoğlu şöyle devam etti: “Peki neden belediye meclis üyesi olan başkan yardımcısı istifa etti? Neden, belediyede meclis üyesi olan bir başkan yardımcısı yok? Sosyal Belediyecilik için yapılan çalışmalar var, ama kaliteli ve prosedürlere uygun değil. Neden, cübbesiz nikah kıyılıyor? Esnafların, yeni işyerlerinin açılışlarına katılarak açılışlarını yapmak takdir edilecek bir davranış. Fakat, neden bir tanesinin açılışına Karacabey Belediyesi adına mesaj atılıyor? Neden, diğer esnafların açılışına Karacabey Belediyesi’nden mesaj atılmıyor?
Ali Başkan ve AKP’li meclis üyeleri, imar konularında mahallelere göre farklı yaklaşım gösteriyorlar. Konular komisyonda bekletiliyor veya geri çekilerek gündemden çıkarılıyor.
Neden, Yeni Mahalle ve Canbalı Mahallesi sakinlerini dinlemiyorlar? (İki mahallenin Canbalı Deresi’ne kadar olan gelişim sahasına, şehir içerisine Beton Santrali yapılmaya çalışılıyor.)
Neden, Selimiye Mahallesi sakinlerinin dinlendiği söyleniyor? (İmaret Camii karşısındaki bir sıra evlerin yıkılması ve istimlak edilmesi kararını Bursa Büyükşehir Belediye Meclisi red ediyor. Bunun üzerine Ali Başkan söz alıp, mahalleli istemediği için vaz geçtik diyor.)
Neden, İmaret Camii karşısındaki bir sıra evlerin istimlakı önce Karacabey Belediye Meclisi’nde görüşülmüyor?
Neden, Karacabey içerisindeki cadde ve sokaklarda çukurların bir yıldır tamir ve yama işlemleri planlı bir şekilde yapılmıyor? Bursa Caddesi (Orman Dairesi ile Heykel arası) ortasındaki kırılan aydınlatma ampulleri tamamlanmıyor, sarkan elektrik kabloları onarılmıyor? (İş güvenliği riski ve görüntü kirliliği yaratıyor) İtfaiye, cenaze, ilaçlama, su ve kanalizasyon (alt yapı) işleri Bursa Büyükşehir’e verilmedi mi?
Neden, belediye başkan yardımcısı sayısı arttırılıyor? Neden, temizlik ihalesinden kazanıldığı söylenen 6 milyon TL’nin açıklaması için 35 gün bekleniyor. Sonrada eksik evrakla içeriği anlaşılmayan bir yazı elden veriliyor. (Not: Sağlık Bakanımız 3,5 milyon TL’ye Esentepe’de 152 yataklı öğrenci yurdu yapılacağını açıkladı. 3,5 milyona böyle büyük bir proje yapılabiliyorsa, kazanılan 6 milyon TL para ile neler yapılabileceğinizi düşünmeniz ve paranın büyüklüğünü anlayabilmeniz için hatırlatmak istedim.)
Emlak vergilerindeki % 110 artıştan ve köy tüzel kişiliklerinin kaldırılması ile mahalleye dönüşen köy gelirlerinden kazanılan para miktarını hesaplayabilir misiniz? Tüm bunları Karacabey halkının takdir ve bilgilerine sunarım.”

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.