Doğruoğlu, “Karacabey’imiz Şehitlik Anıtı’na kavuşuyor”

Milliyetçi Hareket Partisi Karacabey Belediye Meclis Üyesi ve Grup Sözcüsü Hüsnü Doğruoğlu, 2010 yılında okullarda başlatılan kampanya sonunda projelendirilen ve yeterli para toplanamadığı için yapılamayan Şehitlik Anıtı’na Belediye’nin destek verdiğini belirterek en kısa zamanda yapılacağının müjdesini verdi.
Doğruoğlu yaptığı yazılı basın açıklamasında şu ifadelere yer verdi; “01 Haziran 2016 Çarşamba günü yapılan Haziran Ayı Belediye Meclis Toplantısı’nda, Mecidiye Mahallesi Karacaahmet mezarlık alanına Karacabey Şehitlik Anıtı yapılması için, Belediye Meclis Başkanlığına yazılı önerge verdik.
2008 yılında İlçe Mili Eğitim Müdürlüğü öncülüğünde Şehitlik Anıtı projesi için okullarda kampanya başlatılarak para toplandığını ve 2010 yılında dönemin Kaymakamı Dursun Balaban tarafından projelendirilip maketi yapılan Şehitlik Anıtı için Mecidiye Mahallesi Karacaahmet Mezarlığı’nın Bandırma asfaltına cepheli kısımda yer tahsisinin yapıldığı bilgilerine ulaşılmıştır” dedi.
Karacabey yerel gazetelerinde Şehitlik Anıtı ile ilgili çıkan haberlerden sonra, İlçe Milli Eğitim Müdürü Emin Dingin tarafından arandığını söyleyen MHP’li Belediye Meclis Üyesi Hüsnü Doğruoğlu, Dingin’in verdiği bilgiler doğrultusunda, daha önce gazetelerde çıkan Şehitlik Anıtı haberlerinin doğrulandığını ve yeterli para toplanamadığı için projenin gerçekleştirilemediğini ve TC. Ziraat Bankası Karacabey Şubesi’nde Şehitlik Anıtı için toplanan paranın faizi ile birlikte 21.554,27 TL olduğunu teyid ettiğini söyledi.
İlçe Milli Eğitim Müdürü Emin Dingin’in, Şehitlik Anıtı için toplanan paranın üzerinin Karacabey Belediyesi tarafından tamamlanmasını rica ettiğini söyleyen Doğruoğlu, aldığı banka hesap dökümlerinde, bu güne kadar paranın kuruşuna dokunulmadığını ve bu para yüzünden İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün iki defa soruşturma geçirdiğini de öğrendiğini söyledi.
Meclis Toplantısı’nda bu konu hakkında, MHP Belediye Meclisi Üyeleri adına Grup Sözcüsü olarak, Belediye Meclis Başkanlığı’na önerge verdiklerini söyleyen Doğruoğlu, Belediye Başkanı Ali Özkan ile yer konusunda tartışma yaşadıklarını, fakat Şehitlik Anıtı için toplanan paranın üzerinin Karacabey Belediyesi tarafından tamamlanması konusunda anlaştıklarını ve Karacabey’imize yakışır bir Şehitlik Anıtı yapılacağının müjdesini verdi.
Doğruoğlu ayrıca, “Şehitlik Anıtı’na katkı koyan, eski ve yeni Kaymakamlarımıza, Belediye Başkanlarımıza, İlçe Milli Eğitim Müdürlerimize, Belediye Meclis Üyelerimize, öğretmenlerimize, öğrencilerimize ve emeği geçen herkese çok teşekkür ediyoruz” dedi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.