Doğa katliamına, afişli mücadele

Doğa katliamına, afişli mücadele
Yöremizdeki çevre katliamlarını imza kampanyaları ve medya aracılığıyla duyurmaya çalışan çeşitli sivil toplum örgütleri, şimdi bastırdıkları afişlerle ulusal bir platforma taşımayı hedefliyor.
Mustafakemalpaşa Belediyesi’nin katkılarıyla bastırılan çevreci afişlerin dağıtılmaya başlandığını belirten, GÜMÇED Başkanı Adnan Önürmen; Mustafakemalpaşa ormanlarında altın arayan firmanın, doğayı olası bir siyanür tehlikesiyle karşı karşıya bıraktığını söyledi. Önürmen, “Zaman kaybetmeden önlem alınmazsa, doğal ve kültürel çevre gelecekte onarılmaz tahribatlar yaşayacaktır.” dedi.
Önürmen, basılan 20 bin adet afişin Mustafakemalpaşa, Karacabey, Susurluk, Balıkesir ve Çanakkale’de dağıtılacağını duyurdu. Afişlerin internet adreslerinde de “ALTIN’I BIRAK, ÜSTÜNE BAK” yazılarıyla görülebileceği kaydedildi.
Mustafakemalpaşa Kaymakamı Adem Saçan ve Belediye Başkanı Hayri Öztetikler’in konu hakkındaki duyarlılıklarına da değinen GÜMÇED Başkanı Adnan Önürmen; “Gerek Kaymakamımızın, gerekse belediye başkanımızın konuşmaları ve duruşları bizleri çok memnun etti ve ülkemizde takdirle karşılandı. Kendilerinden aynı duyarlılıklarını devam ettirmelerini bekliyoruz.” dedi.
Beşiktaş taraftarlarının siyanürle altın arama faaliyetlerini protesto eden pankartlar açtığını da hatırlatan Önürmen, “Binlerce sporseverin GÜMÇED’in “Altını bırak, üstüne bak” yazılı sloganı ile doğa katliamını protesto etmesi çok önemlidir. Konunun hassaslığını kavrayan yurttaşlarımızın desteği ile ülke topraklarında son derece ilkel bir teknoloji ile altın arayanlara karşı mücadelemizi sürdüreceğiz.” dedi.
Önürmen, son olarak da; yakın bir zaman içinde 100 kişilik bir grupla Mustafakemalpaşa’ya gelerek sivil toplum ve demokratik kitle örgütleriyle görüşeceklerini söyledi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.