Dini duygular suistimal ediliyor

Karacabey Tüm Engelliler Kültür, Sanat, Dayanışma ve Spor Derneği Başkanı Kadir Altıneler, Ramazan ayında rant elde etmek isteyen kişilerin engelliler adına yardım amaçlı dergi sattıklarını, ancak bu dergiden elde edilen gelirin kesinlikle engellilere ulaşmadığını söyleyerek ilçe halkını bu tür satıcılara karşı uyardı.

Belli dönemlerde insanların dini duygularını suistimal eden kişilerin cüzi rakamlarla bezen şehitler adına, bazen de engellilere  yardım için dergi satışına çıktıklarına dikkat çeken Dernek Başkanı Kadir Altıneler, yılardır bu tür kişilere karşı mücadele ettiğini söyledi. İlçe halkını bu konuda kendisine yardımcı olmaya davet eden Altıneler; “Bu tür kişiler özellikle Ramazan ayında ortaya çıkıyor. Yardım yapmak isteyen vatandaşların duygularını sömüren bu tür satıcılar, ellerindeki 3 liralık, 5 liralık dergi satışındaki gelirin engellilere bağışlandığını söyleyerek, karşısındaki kişiyi kandırmaya çalışıyor. Satılan dergi çok pahalı olmadığı için, vatandaşız da bunu almak zorundaymış gibi hissediyor.

Karacabey halkı şunu kesinlikle unutmasın. Biz Karacabey'de bu güne kadar asla kapı kapı dolaşıp derneğimize ya da engellilere yardım için para toplamadık. Bu doğru bir davranış da değildir. Biz zaman zaman derneğimiz adına özel geceler düzenleyerek elde ettiğimiz gelirlerle engelli kişilere yardım ediyoruz. Ya da Karacabey Kaymakamlığı aracılığı ile Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü'nde düzenlenen kurslara katılarak yapılan ürünlerin satışıyla gelir elde etmeye çalışıyoruz. 

İstanbul ya da daha farklı yerlerden gelerek, yoldan geçenlerin önünü kesip dergi satmaya çalışan ve engellilere farklı gözle bakılmasına neden olan bu kişilerin bizimle bir bağlantıları olmadığı gibi, satılan dergilerden elde edilen paralar da kesinlikle engellilerin ihtiyaçları doğrultusunda kullanılmıyor.

Bu tür kişileri dernek yöneticilerimize ya da 155 Polis İmdat hattına ihbar ederseniz amaçlarına ulaşmalarını engellemiş ve siz yardımsever halkımızın duygularını köreltmemiş olursunuz." uyarısında bulundu.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.