“Devletin karşısında değil, çiftçinin yanındayız”

Karacabey Ziraat Odası Başkanı Erhan Erdem, fabrikaların çiftçiye zamanında ödeme yapması gerektiğini belirterek, “Devletin karşısında değil çiftçinin yanındayız. Bu işler yol kesmekle değil, yol açmakla yürür. Biz eşkıya değiliz ki yol keselim.” dedi.Karacabey Ziraat Odası Başkanı Erhan Erdem, fabrikaların çiftçiye zamanında ödeme yapması gerektiğini belirterek, “Devletin karşısında değil çiftçinin yanındayız. Bu işler yol kesmekle değil, yol açmakla yürür. Biz eşkıya değiliz ki yol keselim.” dedi.Çiftçinin önemsenmesi gerektiğine dikkat çeken Erdem, “Beş bin yıllık devlet deneyimine sahip yönetici ve bürokratlar çiftçinin yanında olduğunu göstermelidir. Kamu veya özel fabrikalar çiftçiyi önemsemelidir. Örneğin, kamudaki şeker fabrikaları pancarı 14 polardan sahiplenmeli, özel sektör de çiftçinin parasını zamanında ödemelidir.” ifadesini kullandı.Çiftçinin parasını zamanında alamaması durumunda bundan başta esnaflar olmak üzere herkesin olumsuz etkilendiğini belirten Erdem, “Bu nedenle özel sektör devlet tarafından denetlenmelidir ve zamanında ödenmeyen paralar için hesap sorulmalıdır. Bu işler yol kesmekle değil, yol açmakla yürür. Biz eşkıya değiliz, yol keselim. Biz çiftçinin yanındayız. Çiftçi ile el ele verip yürümek istiyoruz. Hakkımızı, dertlerimizi, duygularımızı devlet büyükleriyle konuşarak, danışarak, fikir alıp, vererek hep birlikte başarmak istiyoruz. Kritik günlerden geçtiğimiz bu günlerde devletin bekasının her şeyden önce olduğunu düşünüyorum.” diye konuştu.

‘İthalat, ihracat dengelenmelidir’

İthalat ve ihracat ayağının doğru dengelenmesi gerektiğini vurgulayan Başkan Erdem, “İhracat artmalıdır. Artık tarımda gerçeklerle yüzleşmeliyiz. İstatistik net bilgilere ulaşmamız gerekiyor. Nerede, neyin ekildiğini bilmeliyiz. Gerçekleri bilirsek ihracat ve ithalatı da doğru yapabiliriz. Ziraat Odası’nın bakış açısı değişti. Bizler artık bilimsel veriler ve modern düşünce ile yürümek istiyoruz.” dedi.

‘Karacabey kaliteli ürün yetiştiriyor’

Karacabey topraklarından bereket fışkırdığını dile getiren Erdem, “Karacabey çiftçisi her zaman kaliteye önem verir. Donanımlı üreticimiz Karacabey’de kaliteli ürün yetiştiriyor. Bu nedenle üreticimi kutluyorum. Teknolojiyi takip eden, gübrelemeyi iyi bilen çiftçimiz verimli ürünleriyle farkını ortaya koyuyor. Ziraat Odası Başkanı olarak çiftçimin mutlu olmasından başka bir dileğim yok.” şeklinde konuştu.

‘Üreticinin borçları ertelenmeli’

Çiftçinin özellikle yağışlar nedeniyle zor bir sezon geçirdiğine dikkat çeken Erdem, “Bu yıl Ekim ayı gelmesine karşın Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’ndan kredi kullanan çiftçinin borçlarının ertelenmesiyle ilgili herhangi bir açıklama gelmedi. Bu da üreticiyi endişeye sürükledi. Kredi kullanan çiftçi perişan. Zarar gören üreticiler kararname çıkmazsa borcunu ödemek zorunda kalacak. Ne yapacağını şaşıran çiftçi, bir de borç ödemek zorunda kalırsa tarlasını ekemeyecek hale gelecek. Çiftçilerimizin mağduriyetleri giderilmelidir. Üreticilerimizin Ziraat Bankası ve Tarım Kredi Kooperatifleri’ne olan borçları ertelenmelidir. Çiftçi borçlarının ertelenmesini sağlayacak yasal düzenleme yapılarak hayata geçirilirse, üreticimiz büyük rahatlama yaşayacaktır.” şeklinde konuştu.

‘Üreticiye desteğe devam’

Karacabey Ziraat Odası’nın çiftçiye yönelik gerçekleştirdiği makine ve ekipman desteğinin tüm hızıyla sürdüğünü belirten Başkan Erdem, “Çamlıca Mahallesi’ne ceviz soyma makinesi aldık. Üreticimizin yararına kullanılmak üzere kırsal mahallelere yaptığımız ekipman dağıtımına bundan sonraki süreçte de devam edeceğiz.” dedi.

‘Ziraat Odası’na yeni hizmet aracı’

Ziraat Odası’nın bayan ziraat mühendisleri için bir adet hizmet aracı satın aldıklarını belirten Erdem, bu sayede çiftçilere verilen hizmetin daha kısa sürede sağlanabileceğini vurguladı. Erdem, “Çiftçimiz ürünlerinin ekiminden hasadına kadar tüm sıkıntılarını Ziraat Oda’mıza bildirdiklerinde, danışmanımız aynı günde çiftçimizin yanındadır. Ziraat Mühendislerimizle çiftçilerimize 24 saat hizmet vermekteyiz. Yeni hizmet aracımız odamıza, ilçemize ve çiftçilerimize hayırlı olsun.” diye konuştu.

‘Temel atma töreni Ekim’de’

Başkan Erhan Erdem, Mecidiye Mahallesi İstiklal İlköğretim Okulu yanında bulunan bin 974 metrekare yere yapılacak yeni Ziraat Odası binasının da temel atma törenini Ekim ayı içerisinde gerçekleştirileceğini duyurdu.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.