Devlet Su İşleri nerede?

3 bin dönüm arazi sular altında:
*Karacabey’de son iki günde yağan yağışlar Gölecik Deresi’nin taşmasına neden olurken, Devlet Su İşleri’nin (DSİ) ihmali sonucu yaklaşık 3 bin dönüm arazi sular altında kaldı.
*Pırasa, karnabahar, buğday, mısır, yonca ve meyve bahçeleri sular altında kalırken, hasarın yaklaşık 10 milyara yakın olduğu belirtildi.
*Şahin Köylüler kan ağlarken, 25 yıldır kurulamayan Gölecik Barajı projesinin bir an önce faaliyete geçmesini istedi.
Karacabey’de son günlerdeki yağışların ardından Karadağ’dan inen yağmur suları Gölecik Deresi’nin taşmasına neden oldu. Dereden taşan sular Şahin Köy’e kadar dayanırken, DSİ ait pompaların zamanında çalıştırılmaması yaklaşık 3 bin dönüm ekili araziyi sular altında bıraktı.
            Şahin Köy Muhtarı Hayri Tosun, önceki akşam saat 21.00 sıralarında meydana gelen sel baskınının, DSİ’nin ihmalinden kaynaklandığını öne sürerken, pompaların zamanında çalıştırılmadığını belirtti. Su baskınının meydana geldiği saatte DSİ’ye ait pompalara giden Tosun, görevlinin yerinde olmadığını, yetkililere bilgi vermesine karşın, olaya çok geç müdahale edildiğini dile getirdi. 
            Tosun, “Önceki akşam saat 21.00 sıralarında Gölecik Deresi, yatağının taşarak arazileri sular altında bıraktı. Su baskınını fark ettiğimde bilgi vermek için DSİ’ye ait pompalara gittim. Ancak görevli yerinde yoktu. Ardından DSİ yetkililerine bilgi verdim. Durumun acil olduğunu belirtmeme karşın pompalar yağışlardan iki gün sonra sabaha karşı saat 04.00 sıralarında çalıştırıldı. Pompalar zamanında çalıştırılsaydı zarar bu derece büyük olmazdı. DSİ ne iş yapar? En azından yağışlı havalarda alınacak küçük önlemler, yaşanan sel baskınlarını önleyebilirdi. Yıllardır Gölecik barajı masalını dinliyoruz. Şimdi ekili arazisi telef olan köylü ne yapacak?” şeklinde konuştu.
            DSİ’nin ihmali sonucu pırasa, karnabahar, buğday, mısır, yonca gibi birçok ürünün sular altında kalmasına tepki gösteren köylüler, yaklaşık hasarın 10 milyar civarında olduğunu ileri sürdü. DSİ Müdürü Sait Erbek’i ağır bir dille eleştiren köylüler, “Yaşanan sel baskını tamamen DSİ’nin vurdumduymazlığından kaynaklanıyor. Olan yine bizlere oldu. Zaten ürünümüz para yapmıyor. Şimdi de binlerce dönüm ekili arazimiz sular altında kaldı. Bize kim yardım edecek?” dedi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.