Devlet nerede?

Karacabey Şehit Bahadır Tayfur İlkokulu yanındaki 191. Sokakta uygulamaya geçirilen tek yön zorunluluğu ile ortaya çıkan trafik rezaleti devam ediyor.
Keyfi uygulama nedeniyle zaman zaman ortam gerginleşirken, velilerin ve sokak sakinlerinin huzursuzluğu dayanılmaz boyutlara ulaştı.
Devletin paspas yapıldığı bu sokakta Milli Eğitim Müdürlüğü, Trafik Şube Müdürlüğü, Belediye ve Kaymakamlığın trafik terörüne boyun eğmek zorunda kaldığı gözleniyor.
İki yıl önce bir adım sonrası düşünülmeden alınan kararla tek yönlüye dönüştürülen sokakta trafik kuralları özellikle Salı günleri delik deşik yapılıyor. Trafik teröristleri, iki yıl önce alınan kararı tanımıyor. Dilediği yerde, dilediği gibi park yaparak öncelikle öğrencilere sonra sokak sakinlerine sıkıntı yaşatıyor.
Uygulanmayan kararın neden alındığı sorgulanıyor!
Meltem’in defalarca gündeme getirdiği trafik teröristleri 191. Sokakta cirit atıyor.
Vatandaşlar, Kaymakamlık, Milli Eğitim Müdürlüğü, Trafik Şube Müdürlüğü ve Belediye’nin sessizliğine anlam veremediğini dile getiriyor. Kalıcı bir çözüm üretilmemesi şaşkınlıkla karşılanıyor.
191. sokakta tek yön yasağını takan yok. Özellikle, “Girilmez” tabelasının altına park yapan yabancı plakalı araçlar, “Kim getirdi bu deli saçmalığını” dercesine kararı paspas ederek, devlete meydan okuyor. Yasak kararının çiğnendiğini yetkililer ise tiyatro izleyicisi gibi izliyor. Kural tanımayan yabancı plakalı pazarcıların özellikle Salı günleri dilediği yere gelişi güzel park yapmaları öğrenciler açısından sıkıntıyı daha da arttırıyor. Yasakları, öncelikle polisin delmesi anarşiyi adeta teşvik ediyor. ‘Polis bunu yaparsa, vatandaş ne yapmaz?’ sorusunu akıllara getiriyor. İlginç uygulamayla çekilmez bir duruma gelen trafik keşmekeşliği zaman zaman ortalığın gerilmesine de neden oluyor. Gerginliğin ne zaman nerelere varacağı kestirilemiyor. Kurallara uyanlarla, yeni getirilen uygulamayı iplemeyenler arasında sık sık baş gösteren tartışmalar yaşanıyor.
Yabancı araçların işgalleri yüzünden evlerine gitmekte zorlandıklarını söyleyen sokak sakinleri, özellikle Salı günleri çok huzursuz olduklarını dile getirdi ve yanlış buldukları kararı eleştirdi.
İlginç uygulamayla kaş yaparken göz çıkarıldığına dikkat çeken sokak sakinleri, “Akıl alacak gibi değil. Böyle rezalet görmedik. Bu karar keyfi alınan ve hiç bir yararı olmayan bir karardır. Okulun önünde 3 tane kapı var. Ön kapılar neden kullanılmıyor? Bu kapıların öğrenciler tarafından kullanılmasına neden yasak getiriliyor? Nasıl olsa öğrenciler ses çıkaramıyor diye ön kapılar kapatılırken, yan sokakta zorla kaos yaratılıyor. 191 Sokak sakinlerine trafik işkencesi yaşatılırken, öğrencilerin giriş çıkışlarda köşe kapmaca oynayarak, can güvenliğinin tehlikeye atılmasına neden göz yumuluyor? Vatandaşa gereksiz yere sıkıntı yaşatılıyor. Hiç bir yararı görülmeyen ilginç uygulamadan tabii ki rezalet çıkıyor. Bu karar, okul müdürleri tatmin olsun diye mi alındı? Yoksa trafik yoğunluğu daha da artsın diye mi? Oldu olacak, sokağın iki tarafına da giriş yasağı konulsun. Okulun önündeki cadde de trafiğe kapatılsın ki, müdürlerimiz rahat etsin(!) Kaldı ki, yasak geldi de ne oldu? Yeni uygulamaya kim saygı gösteriyor? Yasakları takan var mı? Kaymakamlık, Milli Eğitim Müdürlüğü, Trafik Şube Müdürlüğü ve Belediye nerede?” diye yakındılar.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.