Devlet Hastanesi, anne adaylarını bilgilendiriyor

Karacabey Devlet Hastanesi’nin anne adaylarını bilgilendirmek amacıyla yaptığı çalışma takdir topladı. Hamilelik sürecinde ve doğum sonrasında yapılması gereken önemli bilgilerin yer aldığı bir dergi hazırlayan hastane yöneticileri ve doktorları, örnek bir çalışmaya imza attı.
Devlet Hastanesi yöneticileri ve doktorları, anne adaylarının sağlıklı bir hamilelik süreci geçirmesi ve doğum sonrasında bebeğin sağlıklı gelişmesini sağlayan bilgileri “Anne ve Anne Adayları Bilgilendirme Rehberi”nde bir araya getirdi.
Anne sütünün özendirilmesi ve emzirme konusunda bilgi ve doğru alışkanlıkların kazandırılması gibi yaptığı çalışmalarla “Bebek Dostu Hastane” unvanını taşıyan Karacabey Devlet Hastanesi, örnek bir çalışmaya daha imza attı.
Hamilelik devreleri, bu süreçlerde dikkat edilmesi gereken önemli bilgiler, vajinal doğumun anne ve bebeğe faydaları, doğum sonrası, loğusalık dönemi, anne sütünün önemi, emzirmenin anneye faydaları, emzirme teknikleri, anne sütünün sağılması gereken durumlar gibi birçok önemli bilgilerin yer aldığı dergi, anne adaylarına dağıtılmaya başlandı.
Sağlıklı bir bebek dünyaya getirmenin, sağlıklı bir hamilelik sürecinden geçtiğine dikkat çekilen dergide, doğum öncesi takiplerin de önemine vurgu yapılıyor. Bebeğin sağlık sorunlarının erken tanıyla önlenebileceği hatırlatılırken, dergide doğru bilenen yanlışlar da yer alıyor.
Kadın Hastalıkları ve Doğum Polikliniği ile Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Polikliniği’nin yanı sıra Hastane girişine açılan stantta dergiler dağıtılırken, aynı zamanda bilgilendirme de yapılıyor.
Sponsorluğunu Nestle’nin üstendiği dergide, Hastane Yöneticisi Op.Dr. Salih Zeki İpekoğlu, Başhekim Yardımcısı Uz.Dr. Şahin Kılıçlı, Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanları Op.Dr. İsmail Bıyık, Op.Dr. Orhan Muhammer Turgut, Eğitim Komitesi Üyesi Uz.Dr. Canan Evci, Sağlık Bakım Hizmetleri Müdürü ve Kalite Yönetim Direktörü Serpil Uzun, Kalite Çalışanı Müzelfe Uysal ve Eğitim Hemşiresi Neval Varoğlu’nun büyük katkısı bulunuyor.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.