Devlet baba sözünde durdu

Mustafakemalpaşa’ya bağlı İlyasçılar köyünde elektrik kaçağından çıkan yangın sonucu evsiz kalan Sakın aile-si Kaymakam Adem Saçan’ın talimatları doğrul-tusunda yeni evlerine kavuştu. Evlerinin yanmasının ardından çocukları Serap (13) ve Coşkun Sakın (15) ile birlikte çadırda yaşamaya başlayan Reyhan ve Veli Sakın çiftinin çaresizliğinin basında yer alması üzerine olaya el atarak aileyi ziyaret eden Kaymakam Saçan ‘Devletimiz Sakın ailesinin yarasını saracaktır’demişti.
Kaymakamlık Sosyal Yardımlaşma Vakfı tarafından başlatılan çalışmalar neticesinde yeniden inşa edilen müstakil ev, Kaymakam Saçan tarafından yangınzede aileye teslim edildi.
2 oda, 1 mutfak, 1 banyo ve tuvalet olarak yapılan evin tesliminde konuşan Kaymakam Saçan, ‘Devletimiz her zaman vatandaşının yanındadır. Evleri yanan Sakın ailesi yeni evlerine çok kısa bir sürede yeniden kavuştu. Güle güle otursunlar. Bu arada Veli Sakın yine tarafımızdan gözünden ameliyat ettirildi. Kendisi çalışacak ve ailesini geçindirecek durumda değil, bu nedenle kendisine 2022 sayılı kanun gereği maaş bağlanması gerekir’diyerek, söz konusu maaş bağlanması için çalışmaların köy Muhtarı Recep Yılmaz tarafından başlatılması talimatını verdi.
OKUL ÇATILARI VE TUVALETLERİ YENİLENİYOR
Mustafakemalpaşa Kaymakamı Adem Saçan konuşmasında ayrıca şunları da dile getirdi.
‘Kaymakamlığımız kaynağıyla ayrıca okullarımızın tuvalet ve çatılarını da değiştirmeye başladık. Bazı okullarımızdaki tuvaletler içler acısı durumda. Orada okuyan öğrenciler bizim çocuklarımız, bizlerin geleceği. Devlet olarak gördüğümüze el uzatmak zorundayız. Çalışmalar kaymakamlık olarak sürdürülüyor.’

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.