Depremzedelere Karacabey’den süt yardımı

Kaymakam Dursun Balaban, Van ve Erciş’e 35 ton süt gönderildiğini duyurdu
Karacabey Kaymakamı Dursun Balaban, Van ve Erciş’te geçtiğimiz Pazar günü meydana gelen 7.2’lik depremin ardından afetzedelere 35 ton süt gönderildiğini duyurdu.
Bursa Afet Merkezi’nin isteği doğrultusunda ve Karacabey Kaymakamlığı önderliğinde başlatılan kampanyaya ilçedeki tarım ve hayvancılık kuruluşları ile sivil toplum örgütlerinden büyük destek verdi.
            Depremzedelere ulaştırılmak üzere Karacabey’den 35 ton sütün gönderildiğini duyuran Balaban, bunun yanı sıra 10 ton pirinç ve diğer gıda malzemeleri için de çalışmaları sürdürdüklerini söyledi.
            Gönderilen 35 ton sütün 20 tonunun Sütaş’a ait olduğunu dile getiren Balaban, Süt ve Et Üreticileri Birliği’nden 5 ton, Süt Üreticileri Birliği’nden 3 ton, Ticaret ve Sanayi Odası’ndan 2 ton, Ticaret Borsası’ndan 2 ton, Feyz Çiftliği’nden 1 ton, Nejat Deveci’den 1 ton, Gölecik İçme Suyu Birliği Başkanı Cemal Erdem’den 500 kilogram ve Ova Köyleri Sulama Birliği’nden de 500 kilogram süt desteği yapıldığını açıkladı.
            Kaymakam Balaban, Sütaş’ın gönderdiği 20 ton süt dışında kalan 15 ton sütü de pastörize ederek, paketlenmiş hale getirdiğini belirtti.
            Van ve Erciş’te yaşanan deprem felaketinden ülke olarak büyük üzüntü duyduklarını kaydeden Balaban, Karacabey olarak ellerinden gelen desteği vermeye hazır olduklarını söyledi.            Kaymakam Dursun Balaban son olarak, depremde yaşamını yitirenlere rahmet, yaralılara da acil şifa dileklerinde bulundu.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.