Denetleme Komisyonu’nda “Gizli Hesap”

Mustafakemalpaşa Belediyesi’nin gelir ve giderlerini inceleyecek olan Denetleme Komisyonu seçimlerine AKP’li Meclis üyelerinin ayak oyunları damga vurdu. 2016 yılının olaylı ilk meclis toplantısı önceki gün gerçekleşti.
Belediye Meclis Salonu’ndaki toplantıda siyasi etik değerler ayaklar altına alındı. Geçen yıl 5 üyeden oluşan Denetleme Komiyonu’nundaki üye sayısını AKP’lilerin 3’e indirmesi kafaları karıştırdı.
Belediye Meclisi’ndeki üye sayısının çoğunluğunu elinde bulunduran AKP’lilerin 3’e indirdiği Denetleme Komisyonu üyeliklerine Cevat Durak, (AKP) Mehmet Atılgan, (AKP) İlhan Uzel (CHP) seçildi. AKP’lilerin, yasa gereği muhalefetten de bir isim alma zorunluluğunu yerine getirirken, aday olan Faruk Şan’ı değil de, aday olmadığını açıklayan İlhan Uzel’i seçmesi büyük tartışma yarattı. AKP’nin Denetleme Komisyonu’ndaki üyelerin tümü üzerinde belirleyici olması soru işaretlerini de beraberinde getirdi.
AKP’nin geçen yıl da aynı tezgahı gerçekleştirdiği ileri sürüldü. “AKP, üye sayısını azaltarak daha kolay baskı yapmayı mı düşünüyor” şeklinde yorum yapan CHP’li Meclis üyeleri, ilginç gelişmeleri sert bir dille eleştirdi. “AKP’liler neyi kotarmaya çalışıyor” dedi.
CHP, Grup Kararıyla Meclis Üyesi Faruk Şan’ı Denetleme Komisyonuna aday gösterirken, AKP’nin ayak oyunları sonucu MHP’ye hak tanınmadı.
Geçen yılın CHP’li Meclis Üyesi İlhan Uzel’in Denetleme Komisyonu üyeliğinden istifa edeceği söyleniyor.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.