“Demokrasiden vazgeçmeyeceğiz”

Karacabey İmam Hatipliler Derneği (KİHMED) Başkanı Zeki Demir, kurucu üyelerle birlikte gazetemizi ziyaret ederek, Meltem’e bağımsız, tarafsız ve cesur yayımları nedeniyle teşekkür etti.
Demokrasiye inandıklarını ve halka hizmet etmek için yola çıktıklarını ifade eden Zeki Demir, derneğin kuruluş amaçlarını anlatırken, “Derneğimizin çok önemsediğimiz ilkeleri var. Bunların başında şunlar geliyor: Demokrasiye inanacağız. Hukukun üstünlüğünden yana olacağız. Adaletten yana duracağız. İnsana değer vereceğiz. Dayanışmaya özen göstereceğiz. Hoşgörüyü esirgemeyeceğiz. Din, dil, ırk ve mezhep ayrımı yapmayacağız. Hakkın yanında ve merhametli olacağız. Ehliyetli ve liyakatli olmayı savunacağız. Rekabet edeceğimiz konular ise; iyilik, dürüstlük ve yardımlaşma gibi konular olacaktır. Dernek olarak hakkın ve halkın yanında olmaya özen göstereceğiz. Davamız konusunda taviz vermeden dik duracağız. Hedefimiz; imam hatiplilerin kalitesini daha da arttırıcı hizmetler vermektir” dedi.
FETÖ’nün darbe girişimini lanetlediklerini belirten Demir, “Namlusunu kendi vatandaşlarına çevirenlere en büyük cevabı yine Yüce Türk milleti vermiştir. Vatandaşlarımız meydanları doldurarak milli iradeye ve milli egemenliğe sahip çıkmıştır. 15 Temmuz, tarihimize kara bir leke olarak geçecektir. Bizleri sevindiren demokrasi aşığı bir milletimizin olması. Bu özverili millet hainlere geçit vermemiştir ve vermeyecektir. Artık kimse aziz milletimizin aklı ve demokrasi ile alay edemeyecektir. Bir kez daha haykırıyoruz ki, KİMHED olarak; demokrasiye ve milli iradeye sahip çıkan vatandaşlarımızın ve ülkemizin yanındayız. Son nefesimize kadar da yanında olmaya ve ülkemize sahip çıkmaya devam edeceğiz. Herkes bilmelidir ki, ülkemizin huzur ve istikrarını hedef alan her türlü eylemler toplumumuzun daha çok kenetlenmesine vesile olmaktadır. Türkiye güçlü bir ülkedir. Kimsenin de birlik ve beraberlik içinde kenetlenmiş insanlarla dolu ülkeyi yıkmaya gücü yetmeyecektir. Gün, demokrasi ve milli iradeye sahip çıkma günüdür. Gün, birlik olma; bu birlik ve beraberliği tüm dünyaya gösterme günüdür.
Vatanın ve demokrasinin müdafaasında hayatını kaybeden şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyor tüm milletimizin başı sağ olsun diyoruz. Rabbim ülkemiz üzerinde oynanmak istenen oyunlara fırsat vermesin. Cenabı Allah birliğimizi, beraberliğimizi ve kardeşliğimizi daim etsin” şeklinde konuştu.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.