Dayı Karacabey’den göz dolduran başarı

*Karacabey Belediyesi’nin teşvikleri ile 2 yıl önce kurularak, sosyal yardım ve üniversite öğrencilerine verdiği burs desteği gibi başarılı faaliyetlerle,  ilçedeki önemli bir ihtiyacı karşılayan Dayı Karacabey Derneği, ilçe halkının takdirini kazanan çalışmalarını hız kesmeden sürdürüyor. 

Karacabey Belediyesinin teşvikleri ile 2 yıl önce kurulan Dayı Karacabey Derneği, ilçeye değer katan çalışmalarını yeni dönemde de sürdürmek için girişimlerine devam ederken, dernek yönetimi Belediye Başkanı Ali Özkan’ı ziyaret ederek çalışmalar hakkında kendisine detaylı bilgi verdi.
Sosyal yardım ve üniversite öğrencilerine burs gibi faaliyetlerle, ilçedeki önemli bir ihtiyacı karşılayan Dayı Karacabey Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği’nin Başkanı Abdullah Yalazı ve Kent Konseyi Genel Sekreteri Erdinç Özer’in yer aldığı ziyarette; bugüne dek gerçekleştirilen yardımlar ve üniversite öğrencilerine verilen burs desteği ile birlikte, önümüzdeki döneme ilişkin yeni projeler masaya yatırıldı.
Hayırseverlerin desteği ile çalışmalar geniş kitlelere ulaşacak
Ziyarette; ilçedeki ihtiyaç sahibi vatandaşlara çeşitli sosyal yardımlar, yiyecek ve zorunlu ihtiyaç yardımı, iftar yemeklerinin sunulması, ilaç masraflarının karşılanması, tekerlekli sandalye verilmesi, yaklaşık 140 üniversite öğrencisine burs verilmesi gibi çalışmaları gerçekleştirdiklerini dile getiren dernek yöneticileri, önümüzdeki dönemde tüm hayırseverlerin de katkıları ile bu çalışmaların daha da geniş kitlelere ulaşmasını hedeflediklerini söyledi.
Karacabey’in önemli bir ihtiyacına çözüm bulundu
Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Belediye Başkanı Ali Özkan da dayanışma ve yardımlaşmanın Türk toplumunun en güzel hasletlerinden biri olduğuna vurgu yaparak, Karacabey’de yıllardır böylesine önemli bir hayır kurumunun eksikliğinin önemli ölçüde hissedilmesinden ötürü, Dayı Karacabey Derneği’nin kuruluşuna ve faaliyetlerini sürdürmesine öncülük ettiklerinin altını çizdi.
Ali Özkan: “Veren el ile alan eli, buluşturmaya devam edeceğiz”
Göreve gelir gelmez, derneğin kurulması çalışmalarına el attıklarını anımsatan Belediye Başkanı Ali Özkan; “İlçemizdeki yardıma muhtaç ihtiyaç sahiplerine, kimsesizlere, hasta ve yaşlılara el uzatılması, üniversite öğrencilerine burs verilmesi gibi konuların çözümü için oldukça elzem olan Dayı Karacabey Derneği’nin kurulması çalışmalarına, göreve gelir gelmez el attık. Belediyemizin ve hayır işlerine kendine adamış, gönül vermiş insanların teşvik ve gayretleri ile bu güzide derneğin yardımlarının, daha da geniş kitleler ulaşma çalışmaları oldukça memnuniyet verici… Şu ana kadar gerçekleştirilen çalışmalarda yakalanan başarılı çizgiden dolayı, tüm hayırseverler ve ilçe halkı adına bizler de büyük gurur duyuyoruz. Veren el ile alan eli buluşturma çalışmalarımız kararlıkla sürdürülecektir” şeklinde konuştu.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.