Dayı Karacabey’den duygu yüklü anma!

27 Aralık 1936’da aramızdan ayrılan, bu mukaddes vatanın dertleriyle dertlenen, milletin kederiyle kederlenen, sevinci ile sevinen, bir millete en karanlık günlerinde “İstiklal Marşı” ile ışık tutan Mehmet Akif Ersoy, Karacabey’de de anlamlı bir törenle anıldı.
Karacabey’de önceki gün İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü öncülüğünde İstiklâl Marşı’nın Kabulü’nün 98. yılı ve Mehmet Akif Ersoy’u Anma Günü düzenlendi. Dayı Karacabey Anadolu Lisesi’nde gerçekleştirilen anma programı duygu yüklüydü.
Programa; Karacabey Kaymakamı Dr. Yusuf Gökhan Yolcu, Belediye Başkan Vekili Meclis Üyesi Arzu Uray, İlçe Milli Eğitim Müdürü Emin Dingin, daire amirleri, okul müdürleri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.
Günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yapan Dayı Karacabey Anadolu Lisesi Müdürü Hüseyin Akbaba, “Bir özeleştiri yapmak gerekirse yıllardır Milli Şairimizi anlama ve anlatma konusunda yetersiz kaldığımızı düşünüyorum. Bir Dava Adamı olan Mehmet Akif, İstiklal Marşı şairi olmasının ötesinde çok daha derin düşüncelere sahip bir fikir adamıdır. Maalesef bizler büyük insanı gençliğimize anlatmakta başarılı olamıyoruz.
‘Bir Dava Adamı Olmak’ ne demektir? Bir dava adamı olmak çok şey ister insandan ve çok şey öğretir insana. Çünkü o, toplumda bir yıldız, bir deniz feneri misali parlar. Dava insanı davasını anlayan, davasına inanan ve her şeyden önemlisi bunu topluma anlatan güzel ahlaklı insandır. İşte bu dava adamlarından biridir Mehmet Akif. İnandıklarından asla taviz vermeyen bir karakter abidesidir. Mehmet Akif, haksızlığa asla boyun eğmez. Sonuç itibariyle yalansız ve haramsız bir ömür yaşayan Akif, 63 yıllık ömrüne 163 yıl sürdürmüş ahlak ve karakter abidesi bir insandır. Ruhu şad olsun” ifadelerini kullandı.
Okul Müdürü Akbaba’nın bu anlamlı konuşması sonrası; Elif Şahin isimli öğrenci, Hakkın Sesi Mehmet Akif konulu başarılı kompozisyonu katılımlarla paylaştı. Ardından, önceki yıllarda gerçekleştirilen İstiklal Marşı’nı okuma yarışmasında ilçe birincisi olan Dayı Karacabey Lisesi Öğrencisi Ömer Can Demirel’in seslendirdiği İstiklal Marşı şiiri yoğun alkış aldı.
Daha sonra Mehmet Akif Ersoy’un hayatının anlatıldığı video gösterisi katılımcılara paylaşıldı. Programda son olarak ise, Cumhuriyet İlkokulu Öğretmeni Hayati Yarar’ın ney taksimi izleyenleri mest etti.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.