Dayı Karacabey’den Anıtkabir’e ziyaret

Dayı Karacabey Anadolu Lisesi Anıtkabir Komutanlığından aldıkları özel izinle Muhafız Tören Ekibi yönetiminde Anıtkabir ziyareti gerçekleştirdi.
Dayı Karacabey Anadolu Lisesi Gezi Kulübü’nün 08.12.2018 tarihinde organize ettiği Anıtkabir ziyareti için yapılan gezi okul öğrencilerinin katılımı ile idareci ve öğretmenlerin gözetiminde 08.12.2018 tarihinde Karacabey Cumhuriyet Meydanı’nda saat 01.00’da başladı. 7 saatlik otobüs yolculuğundan sonra Ankara’ya ulaşan kafile Anıtkabir’de önceden alınan randevu ile saat 09.05’te resmi çelenk sunma töreninde hazır bulundu. Öğrenci grubu Okul Müdürü Hüseyin Akbaba ve öğretmeler eşliğinde Anıtkabir Komutanlığı Muhafız Tören Ekibi’nin yönetiminde mozoleye çelenk sundu. Okul Müdürü Hüseyin Akbaba, Anıtkabir ziyaretçi defterine öğrencilerin ve öğretmenlerin duygularını aktaran bir yazı yazdı.
Okul Müdürü Hüseyin Akbaba, “Öğrencilerimizin Anıtkabir’in havasından ziyadesiyle çok etkilendiklerini ve özellikle mozole ziyareti ve müze gezisinde çok ilgili oldukların gözlemledim. Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ü gençlerin daha iyi anlamaları ve özümsemeleri adına çok yararlı olan bu gezi Birinci Meclis, Ankara Kalesi ziyaretleri ile pekiştirildi. Öğrencilerimizin başkenti tanımalarına yakın tarihe şahitlik etmiş mekânları görmelerine imkan sağlandı.” dedi.
İlçe Milli Eğitim Müdürü Emin Dingin, “İlçemiz okullarından Dayı Karacabey Anadolu Lisesi’nin, Anıtkabir Komutanlığı’ndan aldıkları özel izinle Muhafız Tören Ekibi’nin yönetiminde gerçekleştirdikleri bu tören ve ziyaret için okul yönetimini, öğretmen ve öğrencilerimizi tebrik ediyorum.” diye konuştu.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.