Dayı Karacabey Derneği’nden Türkmenlere tam destek

Karacabey Belediyesi’nin teşvikleri ile geçtiğimiz yıl hayata geçirilen Dayı Karacabey Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği, oldukça anlamlı bir yardım faaliyetine daha imza attı.
Dayı Karacabey Derneği, Suriye’nin Halep kentindeki Türkmen kardeşlerimize soğuk kış günlerinde destek olmak amacıyla, üç yüz elli battaniye için beş bin lira tutarında nakit yardımında bulundu.
“Milletimiz mazlum kardeşlerinin her zaman yanında olmuştur”
Hayırsever Karacabeylilerin bağışlarını, Halep’teki Türkmen kardeşlerimize ulaştırmanın gururunu yaşadıklarını dile getiren Dayı Karacabey Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Abdullah Yalazı; “Kadirşinas milletimiz her zaman mazlum kardeşlerinin yanında yer almış ve tarihi sorumluluğunu, üzerinde taşıdığı geniş coğrafyasında da koruyucu, kollayıcı görevini çok şükür hisseder hale gelmiştir. Bu soğuk ve çetin kış aylarında, hayırsever Karacabeylilerin, Türkmen kardeşlerine yaptığı battaniye yardımlarını yerine ulaştırmanın gururunu yaşıyoruz” dedi.
“Hemşerilerimizle gurur duyuyoruz”
Dayı Karacabey Derneği’nin belediyenin teşvik ve gayretleri ile kurulduğunu anımsatarak, Karacabey’in, geçmişten bu yana güçlü ekonomik yapıya sahip bir derneğe ihtiyacı olduğuna vurgu yapan Karacabey Belediye Başkanı Ali Özkan ise yaptığı açıklamada; “Kuruluşundan bu yana 1 yıl gibi kısa bir sürede derneğin hayırsever Karacabeylilerin bağışları ile bu seviyeye gelmesinden ve faaliyetlerini başarı ile sürdürmesinden dolayı çok mutluyuz. Hayırsever vatandaşlarımızın, Suriye’deki mazlum kardeşlerimize yardımlarını ulaştırmasından ötürü tüm hemşerilerimiz adına bizler de gurur duyuyoruz“ şeklinde konuştu.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.