Dayı Karaca Bey anıtı açıldı

Dayı Karaca Bey anıtı açıldı
Karacabey’e ismini veren Osmanlı komutanlarından Rumeli Beylerbeyi Dayı Karaca Bey anıtı ilçe girişindeki Şehit Atilla Savaş Acarca Parkı’nda dün yapılan törenle açıldı.
Belediye Başkanı Ergün Koç, dün anıtın açılışında yaptığı konuşmada, geçmişten ders alırken, geçmişin başarılı insanlarına da saygı gösterdiklerini belirtti. Rumeli Beylerbeyi Dayı Karaca Bey’in İstanbul’un fethi sırasında ve Avrupa’da haçlı ordularına karşı elde ettiği başarılarını unutmayacaklarını söyleyen Ergün Koç, genç nesillerin de Türkiye ve Karacabey tarihini iyi öğrenmeleri gerektiğini vurguladı.
Osmanlı İmparatorluğu’nun en parlak dönemlerinde Padişah Fatih Sultan Mehmet ile babası 2.Murat’a Rumeli Beylerbeyi olarak üstün görevlerde bulunan Dayı Karaca Bey, taktik zekası ve cesur atılımlarının yanı sıra, İstanbul’un fethini gerçekleştiren komutan olarak tarihe adını yazdırdı. 2. Belgrad Kuşatması sırasında, 1456 yılında şehit düşen değerli komutan, vasiyeti üzerine ilçemizde kendi adına yaptırdığı İmaret Camii avlusuna 1457 yılında defnedildi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.