Dansçı ayıların sayısı 13’e düştü

Karacabey Ovakorusu Ayı Barınağı’nda toplanan 64 dansçı ayının sayısı 13’e düştü. Ayılardan 51’inin doğal süreçte öldüğünü belirten Veteriner Hekim Özgür Kollu, “Dansçı ayı projemiz kapsamında bu hayvanları doğal ortamlarına alıştırıyoruz. Taş altlarından, ağaç kovuklarından yiyecek bulmalarını sağlıyoruz. Paylaşmayı öğrettik, aralarındaki rekabeti bitirdik. Başarılı da olduk” dedi.

Sahipleri tarafından cadde ve sokaklarda oynatılarak geçim kaynağı olarak kullanılırken 1993 yılından ‘Ayılara Özgürlük Projesi’ kapsamında toplatılıp getirildikleri Karacabey Ovakorusu Ayı Barınağı’nda tedavi ve koruma altına alınan 64 dansçı ayıdan 51’i doğal süreçlerinde öldü. Geriye sadece 13 dansçı ayının kaldığını söyleyen Veteriner Hekim Özgür Kollu, bu hayvanlara doğal ortamlarında yaşamayı ve savunmayı öğrettiklerini söyledi. Bu hayvanları özel bir eğitime tuttuklarını ve bunda da başarılı olduklarını ifade eden Kollu, şöyle konuştu: “Öncelikle ayılar arasındaki rekabeti bitirdik. İnsanlardan uzak tutup, doğada tek başına yaşamalarını, paylaşmayı ve savunmayı öğrettik. Taş altlarına, ağaç kovuklarına yiyecekler koyarak bulmalarını sağladık. Şu anda çevresi tellerle kaplı olan doğal ortamlarında yaşamlarını sürüyorlar. Bunda da başarılı olduk. Sayıları 64 olan bu ayılardan 51’i doğal yaşamlarında öldü. Geriye 13 dansçı ayı kaldı.”

Veteriner hekim Özgür Kollu, Türkiye’de ilk ve tek olan Karacabey Ovakorusu Ayı Barınağı’nda 13’ü dansçı olmak üzere 75 ayının doğal ortamda yaşamlarını sürdürdüğü bu ayıların beslenme ihtiyaçlarının ise kendilerine verilen et, mevsimsel sebze ve meyve ile Büyükşehir Belediyesi’nin gönderdiği ekmek ve pastalar ile giderdiğini ekledi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.