“Danişmentlilerin mücadelesinde yanlarındayız!”

CHP Bursa Milletvekili Anayasa Komisyonu Üyesi Nurhayat Altaca Kayışoğlu, meraları satılmak istenen Karacabey’in Danişment köyüne gitti. Köylülerle bir araya gelen Altaca Kayışoğlu, “Her şeyi satıyoruz. Nereye kadar sürecek bu” dedi.
Büyükşehir Yasası’nın Türkiye’nin genel yapısına çok uygun olmadığını, siyasi hesaplarla hazırlanan bu yasanın köylerde derin yaralar açtığını, toprak eken, çift süren, hayvan besleyen köylüyü adım adım derin bir yoksulluğa sürüklediğini dile getiren CHP Bursa Milletvekili Nurhayat Altaca Kayışoğlu, “Danişmentli köylülerimizin bu hak arama mücadelesinde yanlarındayız.
Yasalarla kendi satın aldıkları toprakların kiracısı oldular. Bu haksızlığa direnme konusunda hep yanlarında olacağız. 60 yıl önce 52 köylünün kendi paralarıyla satın alıp köye mera olarak bağışladıkları bu arazilerin 29 Mart 2014 yerel seçimleri öncesi apar topar Meclis’ten geçirilen Büyükşehir Yasası’yla birilerine peşkeş çekilmesine dün de karşıydık bugün de.
Belediyelerin, köylümüzün kendi malını gasp edercesine kullanmasını doğru bulmuyoruz.
Neredeyse hiç kira almadan mekanlar yaratan belediyeler, bu alanlara gelir aktarmak için köylümüzün analarının ak sütü kadar helal mallarına konmasına gönlümüz razı olmadı, olmayacak da” diye tepki gösterdi.
Köy kahvesinde Muhtar Necmettin Zarif ve köylülerle buluşan CHP Bursa Milletvekili Nurhayat Altaca Kayışoğlu, “Bir sondaj yapılmış. Kim yapıyor bu sondajı? Bilen yok. Karacabey Ovası’nın içinde 820 dönümlük bir arazinin hangi amaçla kullanılacağı belli. Karacabey Belediyesi, köylünün hakkı olan bu yerini köylüye vermeli…
AK Parti belediyeleri köylümüzün mallarını satarak başka harcama kalemlerinin masrafını çıkarma anlayışını terk etmeli. Köylünün hakkını köylüye teslim edilmeli. CHP’li belediyelerimizi örnek alsınlar. Köylerin mallarına dokunuyorlar mı? Köylüye geri veriyor” dedi.
CHP Karacabey İlçe Başkanı Murat Tanrıverdi, İlçe eski Başkanı Gönül Avil ve yönetim kurulu üyeleriyle Danişment’e gidip dert dinleyen CHP Bursa Milletvekili Nurhayat Altaca Kayışoğlu, “Bizim siyaset anlayışımız halkımızla kazanmak, halkımızla refahı paylaşmak. Haklarınızdan vazgeçmeyin. Sizinleyiz. Satarak, günü kurtararak, geleceğimizi karartarak, hayvancılığı bitirerek yönetim olmaz. Yapılanı vatandaş yapsa gasp denir. Hukuki kılıfı var diye bu gaspa göz yummayacağız” diye konuştu.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.