Danişment’liler meraları için Belediye önünde eylem yaptı

Karacabey Danişment Mahallesi’nde bulunan 819 dönüm tarla vasfındaki araziyle ilgili vatandaş ve Belediye arasındaki gerginlik her geçen gün artıyor. Göktepe Mevkii’nde bulunan, 1950′li yıllarda 52 kişinin Ziraat Bankası’ndan kredi çekerek parça parça satın aldığı ve mera olarak kullanılmak üzere köye bağışladığı 819 dönüm tarla vasfındaki arazide Belediye tarafından bir kez daha yapılmak istenen etüt çalışması Danişmentliler’i yine ayağa kaldırdı.
Bundan yaklaşık 1 ay önce de benzer bir durumla karşılaşan Danişmentliler, Belediye’nin söz konusu arazide yine Jandarma gözetiminde etüt çalışması yapmak istemesine teki gösterdi. Bu kez Karacabey’in yanı sıra Bursa’dan da takviye jandarma gönderilmesi vatandaşı çileden çıkardı. Etüt çalışmasını bir kez daha engellemek isteyen ancak merasına giremeyen Danişmentliler, Mahalle Muhtarı Necmettin Zarif öncülüğünde Belediye’ye akın etti. Çoluk çocuk, yaşlı genç demeden Belediye önünde eylem yapan Danişmentliler, Belediye Başkanı Ali Özkan’la görüşmek istedi. Ancak mahalle sakinleri, burada da polis ve zabıta ekipleriyle karşı karşıya geldi.
Belediye önünde kimi zaman sesini yükselten kimi zaman da sessizce oturarak bekleyen vatandaşların çağrısı üzerine Başkan Ali Özkan, Muhtar Necmettin Zarif ve 10 kadar mahalle sakiniyle görüştü. Başkan Özkan’la görüşmelerinde etüt çalışması için Danişment’te bulunan makinenin kaldırılmasını ve çalışmanın iptal edilmesini talep eden mahalle sakinleri, görüşmeden bir sonuç alamadıklarını kaydetti. Söz konusu arazinin kendilerine mera olarak verilmesini talep ettiklerini belirten vatandaşlar, “Belediye Başkanı Ali Özkan, bize bu yerle ilgili köylünün istemediği hiçbir şeyi yapmayacaklarının sözünü vermişti. Bu arazi bize dedelerimizden kaldı. Bizlerin geçim kaynağı hayvancılık. Biz 3-5 hayvancı değiliz. Bu arazinin birilerine satılmasını istemiyoruz. Ne amaçla olursa olsun böyle bir düşünce varsa sonuna kadar mücadele edeceğimizi belirtmek isteriz. Bizlerin talebi, bu arazi mera vasfına çevrilsin ve yine köylümüzün hizmetine verilsin.” dedi.
Öte yandan Danişmentliler’in bu eylemine CHP İlçe Örgütü’nün yanı sıra Vatan Partisi İlçe Başkanı Ahmet Aygün Ata da destek verdi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.