Çuvalı duymuş…

Açılım bitti. Şimdi açılımın 2 tarafı olan AKP ve HDP birbirlerinin açıklarını kamuoyuna açıklama şantajı yapıyor.
Türk Silahlı Kuvvetlerinin Mardin’de PKK’ya karşı operasyon başlatması üzerine HDP milletvekili ve Apo’nun postacısı Sırrı Süreyya Önder zehir zemberek bir açıklama yapmış.
Önder’in açıklamalarına bakarsak her şeyden haberi olan bu milletvekilinin Kuzey Irak’ın Süleymaniye kentinde Türk askerlerinin başına çuval geçirilmesinden haberi olmuş. Olayn üzerinden yaklaşık 12 yıl geçtikten sonra…
Hatta Önder, eski Genelkurmay Başkanının tutuklanmasını da yeni duymuş. Aradan 3 yıl geçtikten sonra…
Sırrı Süreyya Önder’in açıklamalarından bu tutuklamaya karşı imiş gibi bir izlenim çıkıyor. Mardin’de yürütülen operasyon nedeniyle TSK’yı sert şekilde eleştiren Önder, TSK’yı çuval olayına ve İlker Başbuğ’un tutuklanmasına sessiz kalmakla suçluyor “gibi” görünüyor. Ancak bu üzüntüsünde ince bir alay seziliyor.
Yorumu uzatmadan Önder’in açıklamalarını aktaralım: “Bu ordunun başına çuval geçirildi. Genelkurmay, bu çuval geçirenlere karşı terbiyeden ölecek kadar nazik davrandı. Bu ordunun onlarca generali, kapı kilitleme usulü ile ‘tutun kapıları’ dediler ve hepsini içeri attılar, yine Genelkurmay terbiyesinden çıt çıkarmadı. Genelkurmay Başkanını terörist olarak tutukladıklarında ‘herhalde öyledir zaar’ diye düşünmüş olacak ki, yüzünü hep başka taraflara çevirdi”.
Bir ülkenin askerlerinin kafasına işgalci ve emperyalist bir ülkenin askerleri çuval geçirirse o ülkede vatan hainleri haricinde herkes üzülür ve tepki gösterir. Bunun için solcu, sağcı, milliyetçi, dindar, olmak gerekli olmadığı gibi engel de değildir. Solcu olmanın en temel şartı ise antiemperyalist olmaktır. Sırrı Süreyya Önder solcu olduğunu iddia ediyor ve dünyanın en saldırgan emperyalistinin TSK askerlerinin başına çuval geçirmesi ile alay ediyor. Bu olayı da ancak aradan 12 yıl geçtikten sonra ve kendi işine geldiği gibi değerlendiriyor. Haziran seçimlerine gidilirken solcu geçinen bazıları da HDP’ye baraj atlatma peşine düştü. Onların iddiasına göre AKP’yi geriletmenin yolu HDP’nin barajı geçmesini sağlamakla olurmuş. Ancak Önder’in açıklanmasından bir gün sonra bu kez yine HDP üyesi Leyla Zana RTE’nin Başkanlık sistemini desteklediğini açıkladı. Bir başka deyişle HDP barajı aşıp meclise girdiği takdirde AKP’ye koltuk değneği olacağını açıkladı. Sözde solcularımızın HDP’ye baraj atlatma projesinin ne olduğu bir kez daha belgelenmiş oldu.
Bizden söylemesi. Tercih sizin…

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.