Cumhuriyet’te seçim heyecanı

Arda Kutay Kaya, Okul Meclis Başkanı oldu:
Karacabey Cumhuriyet İlköğretim Okulu’nda “Demokrasi Eğitimi ve Okul Meclisi” çalışmaları kapsamında okul meclis başkanlığı seçimleri heyecanı yaşandı.
            Üç adayın kıyasıya yarıştığı seçimlerde ilk olarak sınıf temsilcileri belirlendi. Daha sonra okul meclis başkanı ve listeleri oluşturuldu. Meclis Başkanlığına M.Talha Çakıcı, Yüksel Çiftçi ile Arda Kutay Kaya adaylığını koydu. 
Adaylar sabah ve öğle okul giriş saatlerinde propaganda konuşmaları yaptılar. Öğretmenlerden oluşan Okul Seçim Kurulu’na Başkan Fevzi Kahraman, Hayati Yarar, Cahit Kurt, Ayşen ile Müjgan Berberoğlu yer aldı.
Bin 138 kişi seçimlere katıldı. 2. sınıftan 8. sınıfa kadar tüm şubelerden bin 120 öğrenci oy kullandı. Bin 105 oyun geçerli sayıldığı seçimlerde adaylardan Arda Kutay Kaya  688 oy alarak Okul Meclisi Başkanlığına seçildi. Diğer adaylar Yüksel Çiftçi 284, M. Talha Çakıcı ise 173 oy aldı.
            Okul Müdür Yardımcısı Mustafa Sezgin “Okul Meclis Başkanlığı seçimleri öğrencilerimizin büyük ilgisi ve demokrasi olgunluğunda katılımlarıyla gerçekleşti. Her yıl daha bilinçli ve coşkulu geçen seçimler artık bir şenlik haline gelmiştir” dedi.
Seçimlerin sonuçlarının açıklandığı sırada 3 aday da kürsüye çağrıldı. Büyük alkış alan adaylar birbirlerini kutladı.
Yeni Okul Meclis Başkanı Arda Kutay Kaya yaptığı konuşmasında “Seçime katkıları sağlayan, bana destek veren, vermeyen herkese teşekkür ederim. Bundan sonraki hedefim Ankara’da Karacabey ve Cumhuriyet İlköğretim okulunu temsil etmek olacaktır” dedi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.