Cumhuriyet’de İlköğretim Haftası etkinliği

Karacabey ve ülke genelinde başlayan “2015-2016 Eğitim-Öğretim Yılı” nedeniyle törenle kutlama yapıldı. Dün Cumhuriyet Alanı’nda başlayan “İlköğretim Haftası” kutlamaları Cumhuriyet İlkokulu’ndaki etkinliklerle devam etti.
Etkinlikler, İlçe Milli Eğitim Müdürü Emin Dingin tarafından, Atatürk Anıtı’na çelenk konulmasıyla başladı. Baş Öğretmen Atatürk, ebediyete uğurlanan öğretmenler ve şehitlerimiz için saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu. Cumhuriyet Alanı’ndaki törene, Milli Eğitim Müdürü Emin Dingin, Belediye Başkan Vekili İsmail Ülker, Belediye Başkan Yardımcıları Osman Çatak ve Mehmet Vural, MHP İlçe Başkanı Hüseyin Erol, Gençlik Hizmetleri Spor İlçe Müdürü Ayhan Sağlam, İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Cemer Erken, AK Parti ilçe yöneticileri, okul müdürleri, öğretmenler, öğrenciler ve veliler katıldı.
İlköğretim Haftası kutlama programı çerçevesinde Cumhuriyet İlkokulu’nda yapılan törene geçildi. Okulda düzenlenen tören ise, protokol üyeleri ve davetlilerin katılımıyla gerçekleştirildi. Törende Cumhuriyet İlkokulu öğrencilerinin İstiklal Marşı’nı katılımcıları etkileyici bir şekilde söylemesi beğeni topladı.
Yeniden eğitim-öğretim yılına başlarken coşku ve heyecan içinde olduklarını belirten Cumhuriyet İlkokulu Müdürü Menderes Girgin, halk ozanı Aşık Veysel’in “Dünyanın en zengin aklını gördüm. Sermayesini sordum, dedi ki: Okul” dizeleriyle okulun aklı geliştirdiğini, kullanılmasını öğrettiğini, bilgiyle zenginleştirdiğini vurguladı.
Öğrencilere seslenen Girgin, “Hepimizin görevi sizleri, yararlı ve uygar bir insan olarak yetiştirmektir. Atatürk bir sözünde diyor ki, “İlk ilham; ana baba kucağından sonra, okuldaki öğretmenin dilinden, vicdanından, eğitiminden alınır.” Eğer aklınızın zengin olmasını ve uygar bir insan olarak yetişmeyi istiyorsanız okulunuza dört elle sarılınız. Okulun bütün olanaklarından ve öğretmenlerinizden en iyi biçimde faydalanınız. Düzenli çalışınız. Çünkü başarılı olmanın yolu, düzenli çalışmaktan geçer” şeklinde konuştu.
Girgin, velilere iletmek istediği mesajında ise “Bize emanet ettiğiniz sevgili yavrularınızı hiçbir ayrım gözetmeksizin eğiteceğimizden kuşkunuz olmasın. Yüreğimizdeki sevgiyi, belleğimizdeki bilgiyi, kişiliğimizdeki Atatürkçü çizgiyi onlarla paylaşacağımızdan emin olabilirsiniz” dedi.
Karacabey İlçe Milli Eğitim Müdürü Emin Dingin ise konuşmasında, yeni eğitim döneminin öğrenci, öğretmen ve velilere hayırlı olması temennisinde bulundu. Dingin, bugün 2015-2016 Eğitim-Öğretim yılına huzur ve güven içinde girmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Yarınlara bırakacağımız en büyük miras çocuklarımızdır. Aydınlık çocuklarımız geleceğimizdir. Eğitime yapılan yatırım bu nedenle en değerli yatırımdır. Okullar bireyi hayata hazırlayan ve mükemmelleşme çabalarını başarıya ulaştıran eğitim yuvasıdır.
Karacabey’de 14 bin öğrenci ve bin eğitim personeliyle eğitim-öğretime hazır durumdayız. Sıkıntılarımız elbet de var ama çözümsüz değil. Bizler çözüm üretmek için varız. İlköğretimin önemi, tabandan tavana eğitimdir. Eğitimin temeli ilköğretimde atılır. Teknoloji baş döndürücü hızla gelişiyor. Artık okur-yazarlıktan çok bilgisayar ve medya okuryazarlığını konuşmalıyız. Çünkü dünya değişiyor. 2012 yılında 10 okulumuzda ikili eğitim sistemi vardı. Ancak bu yıl sadece 1 okulumuzda ikili eğitim kaldı. Sağlıklı ve başarılı bir eğitim-öğretimden bahsetmek istiyorsak, bu ancak tam gün eğitim modeliyle olur. Dar alanda, dar zamanda öğrenci yetişemez. Öğrencilerimiz dar alanda ve dar zamanda enerjilerini boşaltamıyor, ihtiyaçlarını gideremiyor. Normal eğitime geçiş yaptığımızdan bu yana ilçemizdeki başarı oranımız oldukça arttı. Daha da yükselecek. Bundan kimsenin kuşkusu olmasın. Sorumluluğumuzun bilinci içindeyiz. Yeni eğitim dönemimizde öğrencilerimize ve öğretmenlerimize başarılar diliyorum” dedi.
Konuşmaların ardından öğrencilerin şiir okumasıyla devam eden programda, okula yeni katılan miniklere hoş geldiniz çiçeği dağıtıldı.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.