Cumhuriyet Tırı’na yoğun ilgi

Milli Mücadele’nin 100. yılında; tüm Anadolu’ya Mustafa Kemal Atatürk’ün aydınlığını yaymak için yola çıkan “Cumhuriyet Tırı” geçtiğimiz Salı günü Karacabey’e geldi.
Atatürkçü Düşünce Derneği Karacabey Şubesi öncülüğünde bir gün boyunca Karacabey Heykel’de konuşlanan Cumhuriyet Tırı’na ilçe halkı yoğun ilgi gösterdi. Pek çok kişi ise, Atatürk ve Cumhuriyet’le ilgili düşüncelerini de anı defterine yazdı İçinde; Atatürk, Cumhuriyet ve Kurtuluş Savaşı ile ilgili Sergi ve orjinal objelerin yer aldığı Cumhuriyet Tırı’nın Karacabey’e gelmesiyle ilgili ADD Şube Başkanlığı bir program düzenledi. ADD Şube Başkanı Ercan Yıldız ve yönetim kurulu üyeleri tarafından gerçekleşen programa Süleyman Tuğ başkanlığındaki CHP İlçe Örgütü, meclis üyeleri ve ilçe halkı katıldı.
Cumhuriyet Tırı’nı Karacabey’de ağırlamaktan dolayı büyük bir onur duyduklarını ifade eden ADD Şube Başkanı Ercan Yıldız, “Her ilde ve şehirde bir gün kalacak olan tırımız, Karacabey’de mola verdi. Ancak bu tır ilçeleriyle birlikte bütün Türkiye’yi gezecek. Burada amaç, Atatürk’ün hangi koşullarda Türkiye’yi bu noktaya getirdiğini anlatmaktır. Bu organizasyon, hem Atatürk’ün adının her zaman ve daima kalplerimizde büyüyerek ve yaşayarak ilerlemesine sebep olacak, hem de onun açmış olduğu çizgide daha emin adımlarla yürümemizi sağlayacak. Atatürk’ü bizim kalbimizden, Atatürk’ü bizim gönlümüzden, zihnimizden ve aklımızdan silmeye kimsenin gücü yetmez. 100’ncü yılda Cumhuriyet coşkumuzu yeniden yaşamamızı sağlayan ve genç kuşakların heyecanlanmasına neden olan bu etkinliğin baş mimarlarını yürekten kutluyorum.” dedi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.